Харчування

Соус «тисяча островів»

Класичний американський соус з вираженим кисло-солодким смаком. Використовується як заправка для салатів, як соус для гамбургерів, як соус-дип для крекерів, грінок і овочів або подається до м’яса, птиці, креветок, шинки, картоплі фрі або скибочкам сиру.

Інгредієнти:
майонез (легкий, в ідеалі – домашній) 1 склянка;
кетчуп ¼ склянки;
оцет винний 6% 2 ст. ложки;
сіль, перець за смаком;
цибуля ½ шт;
перець чилі 0,3-0,5 шт. (за бажанням);
перець зелений солодкий 0,5 шт. ;
петрушка свіжа кілька гілочок.

Приготування:
Цибулю, петрушку, солодкий перець, перець чилі (якщо любите гостре) дуже дрібно нарізати.
Поєднати в мисці майонез, кетчуп і винний оцет.
Додати овочі і зелень, посолити, поперчити і добре перемішати.
Перед подачею трохи остудити в холодильнику.
***

Приємного апетиту!