Харчування

Курячий суп з томатами і селерою

Гарячий і ситний курячий суп допоможе зігрітися в будь-яку негоду і відновить сили після напруженого робочого дня.
Інгредієнти
Курячий бульйон – 1 л
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Селера – 4 черешка
Помідор – 700 г
Масло рослинне – 2 ст. л.
Петрушка свіжа – 2 гілочки
Селери свіжий – 2 гілочки
Кінза свіжа – 2 гілочки
Сіль – за смаком
Перець – за смаком

  • Спосіб приготування
    Зваріть курячий бульйон.
  • Курку вийміть, зніміть м’ясо з кісток, накрийте та залиште.
  • Бульйон процідіть.
  • Помідори вимийте, обдайте окропом, зніміть шкірку і видаліть насіння.
  • М’якуш наріжте кубиками.
  • Селеру вимийте, наріжте тонкими пластинками.
  • Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  • Зелень вимийте, обсушіть та подрібніть.
  • Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю та селеру протягом 5 хвилин.
  • Додайте помідори та тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.
  • Бульйон доведіть до кипіння.
  • Додайте обсмажені овочі, посоліть, поперчіть до смаку. Варіть 5-7 хвилин.
  • Додайте куряче м’ясо в суп і варіть ще 3 хвилини.
  • Зніміть суп із вогню, висипте зелень і дайте настоятися 10 хвилин.
  • Подавайте гарячим зі свіжим хлібом чи грінками.