Харчування

Галушки по-чеченськи

Жижиг-галниш вважається візитною карткою чеченської кухні.
Інгредієнти
Курка – 800 г
Борошно пшеничне – 200 г
Яйце – 1 шт.
Часник 7 зуб.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль – за смаком
Лавровий лист – 3 шт.
Перець – за смаком

Спосіб приготування
Курячі гомілки залити водою з додаванням лаврового листа, ріпчастої цибулі і перцю зварити гарний, насичений бульйон. У миску насипати борошно гіркою. Зробити в муці поглиблення, додати яйце, сіль, воду. Замісити круте тісто. Розкачати тісто товщиною 1 см і розрізати на смужки шириною 2-3 див Кожну смужку нарізати на шматочки шириною 0. 8-1 див.

На дошці кожну смужку придавлюємо 3 пальцями і з легкої силою тягнемо тісто до себе – воно приймає форму черепашки. Відливаємо трохи готового бульйону в іншу каструлю і відварюємо в ньому галушки. До жижиг-галниш подають часниковий соус – берам. Очищений часник порубати ножем або пропустити через прес. Сильно посолити і залити бульйоном. На тарілку кладуть галушки, зверху м’ясо, часник ставиться поруч. Галушки і м’ясо маку в соус і запиваются бульйоном.
Приємного апетиту!