Харчування

Готуємо крабовий салат правильно: тонкощі приготування. Як зробити Крабовий салат: поради господаркам по підбору інгредієнтів та рецепти смачних страв

Справжньою паличкою-виручалочкою для будь-якої господині стануть салати з крабовими паличками! Готувати їх досить просто, а результат має приголомшливі смакові характеристики. Такі салати можна швидко приготувати перед приходом гостей або на вечерю.

Крабові палички – корисний та смачний продукт, який відмінно поєднується у салатах з багатьма іншими інгредієнтами. Це дає великий простір для імпровізації та дає господаркам можливість дивувати своїх близьких новими варіантами салатів зі смаком крабів.

Як вибрати хороший крабовий напівфабрикат

  • Яким має бути склад?

Щоб вибрати якісний продукт, необхідно уважно вивчити його склад. Основним інгредієнтом у складі хорошого напівфабрикату обов’язково має бути сурімі (рибний фарш), який виготовляється із подрібненого філе риб білих порід. Сурімі дуже багатий кальцієм, йодом, фосфором та іншими необхідними вітамінами та мікроелементами. Якщо цей інгредієнт йде першим у складі, це означає, що його відсоткова частина максимальна у готовому продукті. Якщо сурімі йде наступним інгредієнтом і далі за списком, то швидше за все його в крабових паличках небагато.

Найчастіше крабові палички виробляють без найменшого вмісту сурімі у складі. Зазвичай його замінюють крохмалем, соєвими чи яєчними білками, і навіть додають різні хімічні речовини, які підсилюють смак. Такий продукт краще не купувати, він має низькі смакові якості і не є натуральним.

  • Зовнішні ознаки гарного продукту

Часто багато про підсумкову якість продукту говорить зовнішній вигляд крабових паличок. Форма та розмір крабових паличок в упаковці повинні бути однаковими. Підфарбовують крабові продукти зазвичай з одного боку, відтінок варіюється від світло-рожевого кольору до червонувато-рожевого. Надто яскравий червоний пігмент сигналізує про застосування надлишку синтетичних барвників. Відрізнити свіжі крабові палички можна і за текстурою – вони повинні бути соковитими, якщо продукт кришиться або ламається, швидше за все, він був переморожений.

  • Про що свідчить упаковка?

Той факт, що крабові палички піддавалися заморожуванню не раз, може видати їх упаковка. Зазвичай вона покрита шаром паморозі, присутня деяка кількість кристалів льоду. Крабові напівфабрикати упаковують строго герметично, на упаковці повинна міститися достовірна інформація про склад, термін придатності та дату виробництва. Слід пам’ятати, що не можна ризикувати під час виборів рибних напівфабрикатів, безпечніше купувати продукцію перевірених виробників.

  • Тест на вміст крохмалю

Сурімі – досить пружна, еластична маса і легко піддається деформуванню. Те, як поводиться крабова паличка при спробі її зігнути, може розкрити справжню інформацію про її склад. Якщо вона зламається, це вказує на великий вміст крохмалю. А якщо на місці з’явилися лише невеликі тріщини, це означає, що продукт натуральний.

Для перевірки крабового напівфабрикату на наявність надлишку крохмалю можна спробувати розгорнути одну паличку. Це можливо зробити тільки з якісними крабовими паличками, їх шари будуть добре відокремлюватися один від одного. Але якщо паличка стала липкою, а її шари перетворилися на клейку масу, то продукт є неякісним і від його покупки краще відмовитись.

Салат із крабових паличок зі свіжими огірками – покроковий рецепт

Щоб їжа радувала близьких людей, потрібно готувати перевірені та смачні страви. Наприклад, таке, як це! Дивовижний салат із звичайними крабовими паличками сподобається всім, безумовно! Дуже вдале поєднання компонентів виграшно виглядатиме як на святковому столі, так і на простій вечірній вечері! Ніжний, ситний салат із крабовими паличками стане ідеальним частуванням! Смачну страву відразу оцінять належним чином.

Необхідні компоненти:

  • – 150 грам свіжих огірків,
  • – Упаковка (200 грам) крабових паличок,
  • – 2 штуки великих яйця,
  • – 100 грам картоплі,
  • – 200 грам консервованої кукурудзи,
  • – 50 грам зелені цибулі,
  • – 130 грам оливкового майонезу,
  • – За смаком харчової солі.

Покрокова послідовність приготування:

1. Для салату буде потрібно місткий посуд, тому що продукти потрібно буде перемішувати. Спершу вимити огірочки, нарізати їх дрібними квадратиками.

2. Взяти крабові палички, нарізати дрібно. Якщо замість паличок використовуватиметься крабове м’ясо, то нічого страшного воно цілком підійде.

3. Подрібнити зелену цибулю. Від цибулі салат отримає трохи пікантності та аромату.

4. Перед приготуванням відварити яйця і картопля, дати їм охолонути. Нарізати ці компоненти невеликими кубиками.


5. Відкрити баночку кукурудзи, рідину злити в раковину. Кукурудзи зерна відправити в миску.

6. Всипати трохи солі та влити майонез. Добре перемішати усі компоненти ложкою.

7. Салат із крабовими паличками розкласти по тарілках. Смачного!

Оригінальні рецепти салатів з крабових паличок

Пропонуємо вам ще кілька рецептів, які зможуть урізноманітнити як святкове, так і повсякденне меню.

Класичний салат з кукурудзи та крабових паличок

Цей рецепт є класичним і дуже сподобався багатьом господиням. Для приготування потрібно:

  • 200 г крабового напівфабрикату,
  • 1 банка кукурудзи (консерви),
  • півсклянки рису,
  • 3 яйця та 1 середня головка цибулі.

Для початку рис та яйця необхідно відварити, цибулину нашаткувати, з банки з кукурудзою злити сік. Покришити яйця та крабові палички, змішати їх із кукурудзою, рисом та нашаткованою цибулею в салатнику. У готовий салат додати майонез, за ​​бажанням посолити та поперчити.

Гармонійно доповнити цей рецепт можна додаванням консервованих кальмарів. Також добре підійдуть і заморожені, їх просто потрібно відварити. Вийде дуже цікавий салат із морепродуктів. А також замість кукурудзи можна додати до салату упаковку морської капусти.

Простий крабовий салат з помідорами та сиром

Цікавий і яскравий смак цього салату надає поєднання крабових паличок та твердого сиру. Легкість приготування залежить від того, що для цього салату не потрібно нічого варити, він не займе багато часу.

Інгредієнти:

  • 100 г сиру твердих сортів,
  • 2 помідори,
  • 1 середня цибулина,
  • та приблизно 250 г крабових паличок.

Всі інгредієнти для салату необхідно порізати дуже дрібно, як соус – майонез. Якщо ви любите консервовану кукурудзу, її теж можна додати в цей салат. Для подачі прикрасити готовий салат зеленню та лимонними часточками. Смачного!

Салат з крабових паличок, ананаса та курки

Для приготування потрібно:

  • 300 г курячого філе,
  • 1 банка (близько 400 г) компоту з ананасів шматочками,
  • 250 г крабових паличок
  • 150 г твердого сиру,
  • 3 курячі яйця,
  • невеликий пакетик сухариків зі смаком сиру та пара часточок часнику.

Для початку потрібно приготувати курячі яйця та філе. Злити сироп із консервованих ананасів, порізати курку кубиками, яйця та крабові палички покришити. Сир натерти на дрібній тертці. Часник видавити за допомогою часнику чи дуже дрібно порізати. Всі інгредієнти зібрати в салатнику та додати пару столових ложок майонезу.

Сухарики додаються в готовий салат безпосередньо перед подачею, щоб вони залишалися хрусткими. А також для цього салату сухарики можна зробити самостійно. Потрібно просто порізати шматочками білого батона кубиками і на малому вогні підсушити їх в духовці.

Дієтичний салат з капусти та крабових паличок

Цей салат має гарні дієтичні властивості, але при цьому він дуже ситний! Підійде всім, хто стежить за своєю фігурою, але при цьому хочеться харчуватися різноманітно та смачно. Щоб приготувати цей салат, потрібно нашаткувати близько 400 г білокачанної капусти і злегка придушити, трохи посоливши.

Потім 250 г крабових паличок крупно нарізати, додати їх до капусти. Далі покласти 250 г консервованої кукурудзи та подрібнене пір’я зеленої цибулі. Для збереження дієтичних властивостей готовий салат краще заправити натуральним грецьким йогуртом або знежиреним кефіром. А щоб зробити смак цього салату яскравішим, додати трохи червоного перцю.

Грибний салат із крабовими паличками

Крабові палички чудово поєднуються з грибними салатами, створюючи дивовижні смакові нюанси. Гриби є універсальним інгредієнтом, своїм смаком вони відмінно підтримують інші продукти, при цьому вигідно відтіняючи їх.

Для такого салату потрібно відварити 4 великі печериці і нарізати їх тонкими пластинами. У салатник порвати листя пекінського салату. Далі навпіл розрізати 5-6 помідорів-чері, жменю оливок покришити кружальцями і викласти на листя салату разом із нашаткованими грибами.

Покришити соломкою 50 г крабових паличок для посипання. Щоб зробити соус, потрібно додати роздавлений зубчик часнику з чорним перцем до 3 ст. л. оливкової олії. Заправити соусом приготований салат та подавати до столу.

Салат з крабовими паличками та креветками

Ще одна чудова варіація дієтичного салату на тему дарів моря, яка обов’язково сподобається любителям азіатської кухні.

Нарізати невеликими шматочками близько 100 г крабових паличок, таку кількість креветок відварити і почистити. Для прикраси залишити одну креветку, решту також порізати шматочками. Нашаткувати середнім кубиком болгарський перець, порізати півкільцями головку червоної цибулі. Подрібнені інгредієнти з’єднати, додати до них 100 г китайської скляної локшини фунчези. Полити салат невеликою кількістю оливкової олії та соку лайма. Перед подачею прикрасити креветкою, часточками лайма та подрібненою петрушкою.

Салати з крабових паличок є універсальним блюдом, яке підійде кожному столу. Ці салати можуть стати відмінним вибором для святкового меню, а простіші варіанти можна додати в повсякденний раціон. Також вони відповідають принципам правильного харчування та можуть непогано доповнити дієту. Ці рецепти внесуть різноманітність до кулінарного арсеналу будь-якої господині та порадують своїм цікавим смаком та простотою приготування.

А який салат із крабовими паличками любите ви? Діліться у коментарях своїми рецептами!

Готувати страву можна змішавши всі інгредієнти та виклавши в салатницю, можна викладати шарами (у вигляді листкового крабового салату) або у вигляді кульок із салатної суміші.

Не менш цікавими є порційні подачі — у кременках, прозорих келихах, або в закусочних тарталетках. Пробувати можна різні варіанти, всі вони не тільки порадують око, а й здивують неповторним смаком.

Класичний рецепт крабового салату – секрети приготування та інгредієнти

Класичний рецепт крабового салату дуже простий, єдине, що потрібно відварювати це яйця (і рис, якщо ви вважаєте за краще готувати саме з цим інгредієнтом у складі салату).

Крабові палички

Для салату можна використовувати крабове м’ясо чи крабові палички. Купити їх можна в будь-якому магазині різної розфасовки або навіть на вагу.

Я купую палички у пачках (беру кілька по 200 грам, по 300, і навіть 500). Дивлячись, скільки гостей буде і який салат я хочу приготувати.

Кукурудза

Використовуючи я завжди кукурудзу консервовану гарної якості. Тут краще не скупитися та купити смачну, солодку кукурудзу.

Деякі використовують відварену заморожену кукурудзу, яку заготовили на зиму, але я віддаю перевагу консервованій.

Яйця

В ідеалі яйця краще використовувати домашні, але магазинні цілком підійдуть.

Свіжі огірки

Салат з крабових паличок виходить смачним та свіжим з огірочком. Але не завжди взимку можна знайти у продажу свіжі огірки, тому салат доповнили рисом та прибрали огірок. На мій погляд, з огірком смачніше.

Мал

Рис я зазвичай відварюю круглий (можна довгий). Найважливіше, не перетворювати рис на кашу, тому купую рис недешевий (люблю жасмин, або басмати)

До речі, до салату можна додати і рис, і свіжі огірки.

Зелень

Зелень надає яскравого вигляду салату та пікантного смаку (використовуючи я зелень кропу та петрушки).

Майонез

Говорити, що використовуйте лише домашній майонез, я не буду, адже не завжди є час та можливість його приготувати.

Тому заправляти салат можна домашнім, або магазинним майонезом (жирність можна вибирати самостійно). Також багато господинь змішують сметану з майонезом або йогуртом.

Майонез у салаті виступає як сполучна ланка, тому багато додавати не варто, щоб не обтяжувати і без того ситну страву.

Прикраса салату

Прикрасити можна зеленою цибулею, кропом, петрушкою, крабовими паличками, ягодами журавлини або брусниці, шматочками апельсина, тертим жовтком або білком.

Як замаринувати цибулю?

Деякі варіанти страви мають на увазі використання маринованої цибулі, тільки класичний крабовий салат готується із зеленим луком або без цибулі взагалі.

Цибулю для салату слід подрібнити дрібним кубиком. Використовувати краще білу або ялтинську цибулю, але не таку гостру.

А якщо цибуля звичайна, то найчастіше в ній є гострота, то її потрібно залити склянкою теплої води додавши пару ложок оцту 9% і ложку цукру, дрібку солі. Залишити на 20 хвилин|мінути|, потім зцідити маринад.

Крабовий салат – рецепт класичний із кукурудзою.

Інгредієнти:

  • 240 грам крабових паличок
  • 1 баночка солодкої кукурудзи
  • 5-6 відварених яєць
  • 2-3 свіжі огірки
  • 1 склянка відвареного рису (за бажанням, можна без нього)
  • зелень
  • майонез 3-4 столові ложки

Ось такий простий набір продуктів для улюбленої страви.

Приготування:

1.

Крабові палички нарізати кубиками (як на олів’ї).

2.

Яйця відварити, остудити, очистити та нарізати кубиками.

3.

Огірок нарізати кубиками.

4.

Рис відварити (якщо готувати крабовий салат із рисом).

5.

Зелень дрібно подрібнити.

З’єднати в мисці всі інгредієнти, заправити майонезом, додавши сіль та чорний мелений перець за смаком. Викладаємо в салатницю та прикрашаємо за бажанням.

Оформлення салату може бути порційним. Таке рішення подобається багатьом гостям.

Коли заправляти салат майонезом?

Кілька слів про майонез. Якщо ви готуєте салат заздалегідь, не варто одразу заправляти його майонезом. Заправити перед подачею на стіл.

Особливо, якщо в салаті є рідина, то салат стече.

Солити чи не солить салати заправлені майонезом?

Багато господинь солять і перчать салати, також додають інші спеції за смаком та бажанням. Але найкраще салати заправлені майонезом не солити.

А ще краще спробувати, якщо справді солі не достатньо, то можна посолити. Але, знову ж таки, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Як готувати порційний крабовий салат

Зараз особливої ​​популярності набула порційна подача салатів. Також їх викладають шарами у прозорих креманках чи келихах.

Також готувати страву можна за допомогою роз’ємного кільця або спеціальної форми. Наразі продають роз’ємні кільця різного розміру.

Салат із крабових паличок «Ніжність»

Інгредієнти:

  • 5 зварених круто яєць
  • 200 грам твердого сиру
  • 200 грам крабових паличок
  • підлогу банки кукурудзи
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • 1 цибулина
  • майонез

Цей салат виходить надзвичайно ніжним та смачним. Інгредієнти потрібно терти на тертку, що надає ніжності салату з крабових паличок.

Приготування:

1.

Яйця відварити, остудити, очистити. Відокремити жовтки від білків і потерти на тертці.

2.

З кукурудзи зцідити маринад.

3.

Твердий сир потерти на тертці.

4.

Яблуко очистити і потерти на тертку (збризкати соком лимона, щоб не потемніло).

5.

Цибулю нарізати кубиками і замаринувати.

6.

Крабові палички дрібно нарізати.

Шари салату:

1 шар

– білки

2 шар

– твердий сир

3 шар

– крабові палички

4 шар

– цибуля

5 шар

– Яблуко

6 шар

– Кукурудза

7 шар

– жовтки

Кожен шар змащувати майонезом (цей салат виходить повітряним, якщо не притискати шари і малювати тоненьку сіточку з майонезу на кожному шарі. Прикрасити салат можна за бажанням).

Салат з крабовими паличками та шинкою – шарами

Інгредієнти:

  • 200 грам крабових паличок
  • 150 грам шинки
  • 1 плавлений сирок (90 грам)
  • 1 цибулина
  • 5 відварених яєць

Салат з шинки та крабових паличок виходить дуже смачний. Цибулю для цієї страви потрібно порізати дрібним кубиком і замаринувати.

Яйця відварити та відокремити жовтки від білків, потерти жовтки та білки на тертку.

Плавлений сирок трьом на тертку (щоб легше натирався помістіть його в морозилку на годину).

Крабові палички нарізати дрібним кубиком.

Шинку нарізати дрібним кубиком.

Приготування та шари салату

Я використовую майонез магазину для змащування шарів салату, але можна приготувати домашній майонез.

1 шар

– сирок

2 шар

– шинка

3 шар

– Маринована цибуля

4 шар

– жовтки

5 шар

– крабові палички

6 шар

– білки

Частину білків я залишила для прикраси салату. Оформляю салат використовуючи кільце (можна роз’ємну форму або викладати шари салату в прозорій салатниці.

Прикрасила я петрушкою та крабовими паличками.

Крабовий салат із сухариками — найсмачніший рецепт

Інгредієнти:

  • 200 грам крабових паличок
  • 0.5 банки консервованої кукурудзи
  • 3 відварені яйця
  • 1 пачка сухариків – 80 грам (краще зі смаком ікри чи риби, але можна приготувати домашні сухарики)
  • 3 ст. ложки майонезу

Крабовий салат із сухариками порадує вас приголомшливим смаком. Сухарики для салату краще брати зі смаком ікри, риби, крабів, сметани та зелені. Або приготувати самостійно нарізавши батон кубиками і підсушивши його в духовці.

Приготування:

1. Яйця відварити, очистити, остудити, нарізати кубиками.

3. З кукурудзи зцідити маринад.

4. З’єднати всі інгредієнти у мисці.

Прикрашайте салат за своїм смаком та бажанням.

Нові рецепти крабового салату

Також можна скуштувати нові рецепти крабового салату, доповнивши улюблену страву додатковими інгредієнтами.

Крабовий салат з ананасом

  • 300 грам крабових паличок
  • 6-8 яєць
  • 200 грам твердого сиру (у мене сир український)
  • 340 грам кукурудзи
  • 200 грам консервованих ананасів
  • майонез

Зелень можна використовувати будь-яку, за смаком та за бажанням.

Приготування:

  1. Крабові палички нарізати кубиками.
  2. Яйця нарізати кубиками.
  3. З кукурудзи зцідити маринад.
  4. Ананаси я беру консервовані (шматочками). Зцідити з них маринад.
  5. Твердий сир натираємо на великій тертці.
  6. Змішуємо всі інгредієнти та заправляємо майонезом.

Ось такий простий салат виходить, але ананаси надають йому певної пікантності.

Крабовий салат із квасолею

Інгредієнти:

  • 200 грам крабових паличок
  • 5 відварених яєць
  • 1 баночка консервованої квасолі
  • 1 свіжий огірок
  • зелень на власний розсуд
  • майонез

Приготування:

  1. Крабові палички нарізати кубиками.
  2. Яйця нарізати кубиками.
  3. Зцідити з квасолі маринад.
  4. Огірок нарізати кубиками.
  5. З’єднати інгредієнти та заправити майонезом, додати зелень.

Крабовий салат з яєчними млинцями

Інгредієнти для салату:

  • Огірки – 3 – 4 шт.
  • Кріп – 15 – 20 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.

Для млинців:

  • Майонез – 3 4 ст. ложки
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. ложка
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. З’єднуємо яйця, майонез, крохмаль, сіль та перець. Перемішуємо віночком.
  2. Смажимо 3-4 млинці на сковороді змащеною олією.
  3. Огірки нарізати соломкою.
  4. Крабові палички нарізати соломкою.
  5. Подрібнити кріп.
  6. Млинці, що остигли, згорнути трубочкою і порізати соломкою.
  7. Змішати всі інгредієнти та заправити салат майонезом.

Крабовий салат. Відео рецепти смачні та оригінальні

Нашій родині цей салат дуже подобається, він незвичайний, яєчні млинці виходять найніжніші. Ми готували цей салат та ділилися рецептом у відео.

Якщо у вас залишилися питання, перегляньте відео ролик, як приготувати крабовий салат з млинцями.

А якщо немає свіжих огірків, то можна приготувати салат із крабових паличок із пекінською капустою. Виходить соковитий і свіжий салат. Рецепт крабового салату з пекінською капустою можна переглянути у відео ролику.

Оригінальне рішення подачі крабового салату в млинцях яєчних. Це дуже смачно. А готується просто. Гості залишаються у захваті. Адже завжди хочеться здивувати гостей, рідних та близьких людей оригінальною подачею.

Натуральне м’ясо краба – продукт дуже корисний, легкий та надзвичайно смачний. Однак через його неабияку вартість, він вкрай рідко буває на нашому столі навіть у святкові дні. Більшість з нас вважає за краще використовувати в «крабовому» салаті менш дорогий замінник з м’яса сурімі. Однак ті, хто хоч раз мав можливість скуштувати натуральний продукт, розуміють, наскільки велика різниця між ними.

У житті кожного з нас бувають різні свята, урочисті моменти, наприклад романтична вечеря, пропозиція руки, весілля, ювілей тощо, які так хочеться зберегти в пам’яті довше. Саме тому варто приділяти особливу увагу стравам, які супроводжують святкове гуляння. А м’ясо натурального краба, таке рідкісне в нашому раціоні, дозволить доповнити і збагатити приголомшливі події.

Салат «Сніговий»

Цей рецепт отримав свою назву не за морозний смак чи оригінальну подачу «на снігу», а від свого основного інгредієнта – м’яса сніжного краба, а також за свою ніжність. Інші складові досить прості і звичайні, тому не змусять ваш гаманець сильно «схуднути». Салат з крабів ідеально підійде для урочистого застілля з приводу, а при подачі його в креманках він може стати головною закускою романтичного вечора для закоханих.

Нам потрібно:

  • Варено-морожене натуральне м’ясо краба (в упаковці) – 500 г;
  • Яйця курячі – 4 шт.;
  • Свіжий зелений огірок – 2 шт. (близько 150 грам);
  • Ніжний твердий сир (не гострий, слабосолона) – 150 грам;
  • Оцет 6% – 1 ст. л.;
  • Цибуля червона (можна ріпчаста) – 1 шт.;
  • Майонез – 3 ст. л.

Приготування:

  1. М’ясо натурального краба природно розморожуємо (без використання мікрохвильової печі, грилю і т. д.). Даємо стекти соку, що утворився, відокремлюємо прожилки, нарізаємо на тонку стружку або рвемо на волокна;
  2. Яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо, видаляємо шкаралупку, виймаємо жовтки, прибираємо їх подалі. У цьому салаті нам знадобляться лише білки, тому нарізаємо їх соломкою;
  3. Цибулю миємо, знімаємо лушпиння, нарізаємо півкільцями або кубиками. Обшпарюємо окропом, потім вливаємо трохи оцту, даємо промаринуватися хвилин 6-8. Потім розсіл зливаємо, злегка обсушуємо цибулю;
  4. Овочечисткою знімаємо тонкі шкірки із попередньо промитого огірка, потім натираємо його на великій тертці;
  5. Аналогічно овочу натираємо наш сир;
  6. Збираємо наш салат з крабів: в окремій страві з’єднуємо м’ясо краба, підсушену цибулю, м’якоть огірка, яєчні білки та більшу частину сиру. За бажанням можна додати також трохи подрібненої зелені. Заправляємо суміш майонезним соусом, потім викладаємо в салатник чи порційні вазочки. Зверху прикрашаємо залишками сирної стружки.

Порада: Варено-морожене філе краба передбачає його повну готовність до вживання та відсутність необхідності у термообробці. Однак, враховуючи неможливість відстежити, як було з його зберіганням і транспортуванням до продажу, краще залити його окропом хвилин на 5, а потім злити воду, тим самим уникнувши можливих негативних наслідків. На смак салату це не вплине.

Листковий салат з натуральним крабом

Цей рецепт салату передбачає використання натурального живого краба, якого доведеться самостійно приготувати та обробити. Ваш час і зусилля обов’язково окупляться незвичайним смаком і захопленими відгуками гостей. Однак, якщо зробити салат з крабів не дозволяють час або фінанси, завжди можна використовувати готове варено-морожене філе.

Нам потрібно:

  • Живий краб середнього розміру (0,7-1,2 кг);
  • Сир твердий солодкуватий (Маасдам, Емменталь і т. д.) – 170 грам;
  • Огірок – стільки ж;
  • Томат стиглий солодкий (але твердий) – 180 г;
  • Майонез із перепелиних яєць – 5 ст.л.;
  • Горошок консервований солодкий – 90 грам (маленька баночка);
  • Лаврушка – 1 листок;
  • Перець горошком – 5 штучок;
  • Сіль морська – 2 ст.
  • Гвоздички – 2 шт.;
  • Часник – 1 часточка;
  • Лимон чи лайм – 1 плід.

Приготування:

  1. Варити живого краба зовсім нескладно, якщо дотримуватися правильної інструкції. Для початку у велику каструлю наливаємо води, її має бути в об’ємі більше приблизно в 2 рази, ніж маса краба. Даємо закипіти, додаємо листя лаврушки, горошинки перцю, гвоздики та морську сіль. Принагідно очищаємо часник і продавлюємо його через прес, додаємо в бульйон. Цитрусовий плід миємо, розрізаємо та видавлюємо сік також у каструлю. Все перемішуємо та даємо вдруге закипіти;
  2. Потім закидаємо в розсіл краба, чекаємо на закипання, варимо 15 -17 хвилин. При тривалому перетравленні ми можемо отримати гумове і несмачне філе, а якщо варити менше – ризикуємо сильно отруїтися. Готовий краб виходить насиченого червоного кольору;
  3. Виймаємо його з розсолу і викладаємо на спинку остудитися, це дозволить уникнути втрати соку з м’яса;
  4. Поки основний інгредієнт остуджується, приступимо до інших, що входять до нашого рецепту. Томати добре промиваємо, потім нарізаємо на не дуже тонкі кухлі, які потім поділимо на четвертинки;
  5. Огірок миємо, знімаємо шкірку, рубаємо середніми кубиками;
  6. Сир нарізаємо тієї ж форми і приблизно такого ж розміру, що і огірок;
  7. З солодкого горошку зливаємо розсіл;
  8. Обробляємо краба так: ножем розкриваємо панцир, дістаємо м’ясо, відокремлюючи від нього зябра і слиз. Клішні також надрізаємо та витягуємо ніжне філе. Потім його подрібнюємо;
  9. Збираємо салат з крабами: Оскільки рецепт у нас листковий, збираємо його в наступній послідовності, промазуючи майонезом між кожним рядом: сир, солодкий горошок, огірок та томат. Верхнім поверхом буде крабова стружка, її промазувати не потрібно.
  • Якщо в рецепт страви входить живий краб, то слід вибирати найбільш активних особин;
  • Зберігати живого краба слід у холодильнику – у ящику для овочів, відварені тушки зберігаються охолодженими трохи більше 3 діб, а заморожене м’ясо – рівно рік;
  • Щоб позбавитися морського сміття, після відварювання слід відірвати хвіст краба і «побалакати» його в окропі, все «сіно» вилетить, а м’ясо можна буде з’їсти;
  • Не варто нарікати, якщо панцир краба занадто жорсткий і важко піддається обробці – чим він твердіший, тим молодша особина і ніжне м’ясо.

Крабово-яблучний салат із пекінською капустою

Цей незвичайний рецепт порадує любителів поєднання солоного та солодкого, а саме фруктів із більш ситними інгредієнтами. У його складі використовується більш бюджетне, якщо так можна сказати, натуральне варено-морожене м’ясо, яке завжди можна замінити на свіжого краба або, навпаки, на крабові палички з м’яса сурімі.

Нам потрібно:

  • Варено-морожене крабове м’ясо натуральне – 400 г;
  • Великі зелені кислуваті яблука – 2 шт.;
  • Капуста пекінська – 150 г;
  • Зелень цибулі – 5 пір’їнок;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Олія оливкова – 90 мл;
  • Сік лимонний – 45 мл;
  • Оцет яблучний (6%) – 25 мл;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Крабове м’ясо розморожуємо, заливаємо окропом підсоленим на кілька хвилин і зливаємо в друшляку, потім розділяємо на волокна;
  2. Яблука миємо, знімаємо шкірку і видаляємо серцевини. Один із фруктів нарізаємо кубиками;
  3. Друге яблуко стане основою соусу, для цього розітріть його в пюре в блендері, додамо сік лимона, оцет, продавлений через прес часник, потім трохи підсолити (0,5 ч.л. солі), потім відкладемо убік;
    Пекінську капусту очищаємо, а потім шаткуємо;
  4. Цибулеві пір’їнки також нарізаємо;
  5. Збираємо салат з крабів: з’єднуємо, як і вимагає рецепт, всі інгредієнти: пекінську капусту, крабове м’ясо, зелену цибулю, яблуко, поливаємо яблучно-часниковою сумішшю, заправляємо оливковою олією.

Порада: Кисло-солодке яблуко в рецепті можна замінити маринованим огірком. Однак тоді не слід додавати в соус яблучний оцет. Страва вийде більш пікантною, але менш ніжною.

Більшість господинь знають лише класичний рецепт крабового салату. Насправді існують і цікавіші його варіації. Наприклад, з креветками, грибами, сухариками та іншими додатковими інгредієнтами.

Класичний крабовий салат із кукурудзою

Склад продуктів: повна склянка відвареного білого довгозерного рису, 4 зварені до застиглого жовтка курячі яйця, кам’яна сіль за смаком, стандартна банка кукурудзи у вигляді консервів, 240 г якісних крабових паличок, нежирний майонез.

  1. Щоб приготувати класичний крабовий салат, потрібно по черзі подрібнювати всі вказані в рецепті інгредієнти.
  2. Спочатку в салатник висипається заздалегідь зварений у солоній воді рис. Потім до нього додаються нарізані середники шматочками палички.
  3. Яйця рубаються дрібним кубиком, після чого домішуються до інших інгредієнтів.

Залишилось висипати в закуску кукурудзяні зернятка без розсолу та заправити страву підсоленим майонезом.

З рисом та свіжими огірками

Інгредієнти: 2 середні огірки (свіжі), 220 г розморожених крабових паличок, баночка солодкої консервованої кукурудзи, повна склянка звареного до готовності білого рису, пучок зеленої цибулі, 4 заздалегідь зварених до затверділого жовтка яйця, кухонна сіль.

  1. Дуже важливо зварити крупу відразу в підсоленій воді та розсипчастій. Тоді закуска в результаті вийде особливо смачною. Рис у вигляді злиплої каші може повністю зіпсувати частування.
  2. Свіжі огірочки очищаються від твердої шкірки та ріжуться дрібним кубиком. Аналогічно подрібнюються й варені яйця.
  3. Крабові палички рубаються досить велико.
  4. Кукурудза викладається на друшляк, щоб із неї скла зайва рідина.
  5. Зелень дрібно рубається гострим ножем.

Щоб до кінця приготувати такий салат із крабовими паличками та кукурудзою, залишиться полити його підсоленим соусом, а також до смаку оформити свіжими або маринованими овочами.

З крабових паличок із яблуками

Склад продуктів: 2/3 склянки заздалегідь відвареного до готовності рису, 130 г розморожених крабових паличок, 2 заздалегідь зварених до затверділого жовтка яйця, ціле кисло-солодке яблуко, половинка фіолетової цибулини, 120 г консервованої соло.

Найчастіше готується із замінника крабового м’яса – крабових паличок. У радянські роки краби були небаченим делікатесом, тож на салат їх не витрачали. У 90-ті роки в України з’явилися крабові

палички. Це штучно приготована імітація крабового м’яса – з м’якоті тріски або мінтаю з додаванням крохмалю та яєчного білка. Вперше вигадали цей продукт у Японії. Виявляється, японці давно додумалися створювати з м’якоті найпростішої риби за допомогою спеціальних добавок страви, що імітують смак дорогих морепродуктів. Такі імітації називаються «суріми», що у перекладі – “сформована риба”. Вони нескладні у приготуванні та коштують набагато дешевше, ніж оригінал.

Зараз неважко придбати і справжнє крабове м’ясо, але звичка використовувати для салатів крабові палички дуже прижилася. Існує безліч рецептів такого салату. Всі їх об’єднує те, що основним компонентом є інші інгредієнти можуть змінюватись. Салат дуже легко приготувати, його вартість виходить невисокою і при цьому він дуже смачний. За популярністю в нашій країні салат крабовий знаходиться на другому місці, він стоїть між олів’є та оселедцем під шубою.

Салат крабовий з кукурудзою

Цей рецепт вважається класичним. Для його приготування потрібно:

  • 200 г крабових паличок;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 5 варених яєць;
  • майонез.

Нарізати крабові палички та варені яйця, змішати в мисці. відкрити, злити сік. Додати кукурудзу із банки. Заправити майонезом салат перед подачею на стіл.

Дуже часто салат по класичному рецепту додають відварений рис. Він надає ситості, але при цьому обтяжує страву. Популярним є також рецепт цього салату з капустою. Білокачанну капусту дрібно нарізають, солять, віджимають, щоб виділився сік. Потім капусту додають салат.

Крабовий салат прикрасять свіжі овочі, зелень. Особливий смак та аромат додадуть страві свіжі огірки, їх краще натерти на великій тертці. Компоненти, що входять до салату, – крабові палички, огірок, кукурудза – є низькокалорійними. Приготовлені з них страви виходять дуже легкими та апетитними. Прекрасно поєднується з основними компонентами салату натерте яблуко. Можна поекспериментувати, розкладаючи інгредієнти. Такі ефектно виглядають на святковому столі.

Листковий салат
з крабових паличок з ананасом

Замість ананасів можуть бути яблука або свіжі помідори.

Потрібні продукти:

  • 200 крабових паличок;
  • 4 варені яйця;
  • 1 цибулина;
  • 150 г сиру;
  • 1 банка ананасів;
  • майонез, оцет.

Цибулю дрібно нарізати, побризкати оцтом і залишити на 10 хвилин. Білки яєць натерти на тертці та укласти першим шаром на блюдо. Змастити майонезом. Другий шар – дрібно нарізані крабові палички, майонез. Третій шар – цибуля, знову майонез. Четвертий шар – дрібно нарізаний ананас, майонез. П’ятий шар – сир, майонез. Варені жовтки подрібнити та акуратно укласти верхнім шаром.