Спиртне

Somersby переклад

Історія напою Соммерсбі

Сидр “Sommersby” має цікаву історію. За легендою римляни, які прибули до Англії в I столітті до нашої ери, почали вивчати жителів маленького села – у тому числі й їхні традиції. На подив римлян, місцеві жителі розпивали «диво – напій», що ледве нагадує яблучний сидр. Сидр на той час не був відомим алкоголем, у зв’язку з чим «гості» зацікавилися рецептурою його приготування.

Протягом багатьох років Англія славилася великою врожайністю яблук. Це надихнуло місцевих жителів на винахід власних напоїв із натуральних фруктів. «Прародічем» Sommersby був сидр, що називається «Scrumpy». Це популярна підсолоджена альтернатива темному пиву, яка виконувала абсолютно ті ж функції: охолоджувала, злегка п’янила, і при цьому вважалася набагато кориснішою за воду. Рецепт напою незабаром “розлетівся” по всьому світу, і таким чином з’явився “Sommersby”.

Секрет популярності бренду в його унікальності. Історично напій розроблявся як бадьорий прохолодний алкогольний сидр, що не викликає похмілля.

Тонкощі виробництва Соммерсбі

Унікальність технології «Sommersby» полягає у відсутності добавок та консервантів. Сидр поєднує у собі незвичайне поєднання соку розносортних яблук, які проходять природний етап зброджування. У зв’язку з цим алкогольний сидр виходить неміцним на смак та ароматним.

Що потрібно знати про «Sommersby»:

  1. Сировина вибирається виключно натуральна;
  2. Міцність напою не перевищує 5%;
  3. Продукти, що підбираються для бродіння, найчастіше відносяться до різних сортів і навіть видів.

Особливості смаку та сервірування Соммерсбі

Сидр один із небагатьох алкогольних напоїв, які можна подавати теплими, з додаванням меду чи спецій.

У спеку сезон сидр прийнято подавати охолодженим, температурою 12-13 С (можна з льодом). Ємності для напою мають бути високими, розширеними у верхній частині. Наливати сидр потрібно таким чином, щоб розкупорений посуд був на великій відстані від склянки. Завдяки правильно підібраному куту розливу сидр має насичений смак і поширює смачний фруктовий аромат.

Залишки сидру не допиваються – їх прийнято виливати на землю, на подяку грунту за плодючість. Закушувати «Sommersby» можна птахом, дичиною під різноманітними соусами. Також сидр чудово гармонує з картопляною запіканкою, холодною м’ясною закускою, хлібобулочними виробами.

На сьогоднішній день алкомаркети продають такі смаки “Sommersby”: класичний (яблучний); грушевий; чорничний; коричневий.

«Sommersby» з чорничним та коричним смаком – це той самий яблучний сидр, до якого були додані соки перелічених продуктів. Смак такого напою м’який, витончений, віддає кислинкою лісових ягід. Градус таких сидрів вбирається у 4,6%.