Харчування

Фаршировані курячі стегна без кістки у духовці. Курячі стегна в духовці: рецепт з фото

Будь-яка господиня, на питання про те, що можна назвати універсальним продуктом, не замислюючись, назве. І уточнить: курячі стегна. Справді, з ними можна робити все, що душа забажає: варити, гасити, смажити, коптити, фарширувати.

Будь-який спосіб приготування дасть результат, що задовольняє смакові запити кожного з присутніх. Залишається тільки подивитися та зрозуміти: як смачно приготувати курячі стегна. Рецептів – безліч. Вибрати ж потрібно найкращі.

Щоб усі залишилися задоволеними, треба знати: як смачно приготувати стегна.

Начебто, ну які тут можуть бути тонкощі. Натирай спеціями та жар. Але це зовсім так. Отже, кілька нюансів:

  1. Додайте до стандартних солі та перцю трохи подрібненого часнику та дрібно нашаткованої зелені
  2. Перед початком термічної обробки обов’язково маринуйте продукт – будь-який маринад покращить смак
  3. Використовуйте соєвий соус для маринування стегенця, трохи зменшуючи при цьому норму закладки солі
  4. Будьте обережні з приправами – перекласти їх, отже, зіпсувати страву. Цілком достатньо солі та перцю. Але, якщо дуже хочеться додати ще щось, додайте щіпку мускатного горіха – він відмінно поєднується з м’ясом і не перебиває його натуральний смак
  5. Не варто нехтувати паніровкою. З її допомогою страва буде вкрита ароматною, хрусткою скоринкою. Використовуйте для паніровки сухарі, муку, манку (змішану з приправами)
  6. Не витрачайте гроші на дорогі суміші приправ. Набагато простіше та дешевше зробити своє асорті, змішавши улюблені компоненти, та тримати в окремій баночці на кухонній полиці.

Стегна під сиром – готуємо в духовці

Рецептура:

  • стегна – 0,350 кг.
  • майонез – 0,06 кг.
  • часник – 0,02 кг.
  • кріп – 0,02 кг
  • олія рослинна – 0,03 л.
  • сіль.

Технологія:

  1. Ретельно вимити кріп. Обсушити його на кухонному рушнику. Дрібно нашаткувати
  2. Часник обробити. Подрібнити пресом або дрібно нарубати ножем
  3. У невеликій ємності з’єднати майонез, кріп, подрібнений часник
  4. Ретельно перемішати усі інгредієнти до отримання однорідної маси. Консистенція не повинна бути дуже густою
  5. Далі взяти сир, нарізати його квадратами завтовшки 1 див.
  6. У оброблених стегон трохи акуратно підрізати шкіру так, щоб під неї можна було розмістити квадратики сиру. Як варіант: можна сир натерти великою терткою і зафарширувати його під шкіру стегенця.
  7. Посолити підготовлені. Викласти в жароміцну форму для запікання, розстелену шматком пергаменту. Поверхню стегон добре обмазати раніше підготовленим соусом.
  8. Форму поставити в духову шафу, розігнану до 180. Готувати 40 хвилин

Під час запікання не кидайте без нагляду.

Будь-яка страва потребує контролю, який забезпечить очікуваний результат.

Бідро куряче в соусі Каррі в мультиварці

Рецептура:

  • гірчиця дижонська (із зернами) – 0,02 кг.
  • порошок карі – 0,005 кг.
  • цибуля ріпчаста – 0,650 кг.
  • стегна – 0,175 кг.
  • масло рослинне
  • лимон
  • масло рослинне

Технологія:

  1. добре промити холодною водою
  2. Цибуля обробити. Нарізати напівсоломкою
  3. Стегна натерти дижонською гірчицею, лимонним соком, каррі та сіллю. Прибрати під плівку на півгодини промаринуватися
  4. Увімкнути на режим “Спека”, помістити в чашу замариновані стегна. Обсмажити їх на олії
  5. Додати до курки нарізану цибулю. Смажити всі разом чверть години
  6. Закрити мультиварку кришкою. Виставити режим “Гушіння” або “Випічка” на 25 хвилин
  7. Після закінчення циклу приготування вимкнути обладнання, стегенця розкласти по порційним тарілкам
  8. Гарнірувати рекомендується відвареним рисом, пюре чи овочами – гриль.

Розрахунковий час приготування взято для мультиварки потужністю 1000 Вт.

Для обладнання з меншою потужністю час приготування слід трохи збільшити.

Курячі стегна смажені на сковороді

Рецептура:

  • стегно – 1,0 кг.
  • майонез – 0,120 кг.
  • часник – 0,02 кг
  • томатна паста – 0,05 кг.
  • сир твердого ґатунку – 0,100 кг.
  • олія рослинна – 0,08 л.
  • мускатний горіх (порошок) – 0,005 кг.
  • перець

Технологія:

  1. Стегна промити під холодною водою, обсушити на кухонному рушнику або серветці
  2. Часник обробити, подрібнити за допомогою пресу
  3. Томатну пасту з’єднати із сіллю, перцем половиною норми подрібненого часнику
  4. Отриманим – соусом – маринадом натерти стегна. Скласти їх у поліетиленовий пакет. Видалити з пакета повітря, зав’язати його. Помістити пакет у холодильник на дві – три години. За цей час вміст пакета потрібно кілька разів струсити
  5. Сир перетерти теркою. Змішати з подрібненим часником, що залишився, додати майонез. Для кольору можна додати трохи солодкої меленої паприки.
  6. У відповідній за розміром сковороді нагріти олію. Викласти у неї промариновані стегна. Обсмажити до рум’яної скоринки на помірному вогні. Потім скинути вогонь на мінімум і, не накриваючи кришкою, довести страву до готовності. Це займе близько чверті години
  7. Після цього на поверхню стегон нанести майонезно – сирний соус. Закрити кришкою сковороду. Додати вогонь. Готувати страву 5 – 7 хвилин до розплавлення сиру.

Курячі стегенця у вершково-грибному соусі

Рецептура:

  • стегно куряче – 1,0 кг.
  • бекон – 0,100 кг.
  • печериці – 0,200 кг.
  • вершки жирні – 0,250 л.
  • прованські трави
  • перець
  • олія рослинна – 0,05 л.

Технологія:

  1. Перед початком приготування необхідно ввімкнути духову шафу та виставити температуру 180°C
  2. Стегна промити холодною водою. Обсушити. Натерти прованськими травами, сіллю та перцем
  3. У великому сотейнику нагріти олію
  4. Підготовлені стегна обсмажити на середньому вогні, шкірою вниз
  5. Коли з’явиться золотиста скоринка перекласти стегенця в заздалегідь підготовлену форму запікання, шкірою вгору. Помістити в духовку на 20 хвилин
  6. Поки стегенця запікаються, нарізати бекон невеликою скибочкою, обсмажити в сотейнику без олії. Перекласти в окремий лоток
  7. У жирі, витопленому з бекону, обсмажити заздалегідь вимиті та нарізані тонкими слайсами. Обсмажувати до повного випарювання вологи та появи золотистої скоринки
  8. Бекон знову покласти у сотейник. Ввести туди вказану норму вершків. Всипати приправи, що залишилися. Проварити соус на помірному вогні до загусання
  9. Готові стегенця вийняти з духовки. Перемістити в сотейник із соусом. Закрити кришкою. Протомити на краю плити протягом 10 хвилин
  10. Гарнірувати рекомендується спагетті або картопляним пюре.

Декорувати страву можна гілочками тархуна, оливками та скибочками лимона.

Фаршировані курячі стегна

Рецептура:

  • стегно – 1,0 кг.
  • хліб білий – 0,05 кг.
  • молоко – 0,150 л.
  • куряча печінка – 0,100 кг.
  • цибуля ріпчаста – 0,200 кг.
  • масло вершкове – 0,06 кг.
  • сметана – 0,06 кг.
  • мускатний горіх – 0,005 кг.
  • перець
  • сіль.

Технологія:

  1. Стегна вимити, обсушити. Обережно зняти з них шкіру. М’якуш стегна зняти з кісточок. Пропустити її через м’ясорубку із середньою решіткою разом із хлібом та молоком
  2. Цибулю обробити, вимити, перерізати дрібним кубиком. Пасерувати цибулю в сотейнику на вершковому маслі
  3. Курячу печінку ретельно промити. Обсушити та обсмажити. Трохи остудити і дрібно посікти. Перемішати з|із| пасерованою цибулею і прокрученим курячим м’ясом. Додати спеції, мускатний горіх і ще раз добре вимісити
  4. Шкірку стегенець розкласти на обробній дошці, на неї викласти підготовлений, згорнути рулетиками. Потім зашити кухарською ниткою або скріпити зубочистками
  5. Готові рулетики рясно промазати сметаною з усіх боків та готувати на пару 45 хвилин. Потім видалити нитки (зубочистки).

Подавати страву можна як самостійну, так і гарнір на ваш вибір. Рекомендований гарнір – картопляне пюре.

Маринади для курячих стегон

Якщо хочеться замаринувати стегна перед їх приготуванням, то можна використовувати один із наступних маринадів:

  • Найпростіший маринад – це сіль, перець та лимонний сік. Важливо добре натерти підготовлений продукт цією сумішшю
  • Маринад “Верньє”: оливкова олія, бальзамік, цукор тростини, діжонська гірчиця, часник – у цього маринаду буде яскравий, пікантний смак
  • Маринад “Вітель”: сік та цедра лимона, оливкова олія, часник, сіль, білий перець
  • З мускатним горіхом: оливкова олія, соус Сен-Сой, мелений мускатний горіх, морська сіль, білий перець

Істина полягає в тому, що всіх способів приготування тієї чи іншої страви не зможе вмістити жоден збірник рецептів.

Скільки кухарів – стільки та . Фантазуйте, експериментуйте, робіть: все – у ваших руках.

Додати рецепт у вибране!

Хотіла приготувати курячі крильця у солодкому соусі Чилі, але, на жаль, у магазині їх не було. Залишилися тільки курячі стегна, вирішила замаринувати та приготувати їх. Не вдаючись у подробиці, поклала упаковку в кошик, а прийшовши додому, виявила – вони без кісточки! Це тим більше не входило до моїх планів, адже ці безформні шматочки курки так і просилися, щоб їх чимось нафарширували. Довелося викручуватись на ходу і ось, що в мене вийшло.

Вам знадобиться:

  • курячі безкісткові стегна 1 кг
  • солодкий соус Чилі 2-3 ст.л.
  • олія 3 ст.л.
  • часник 3 зубки
  • болгарський перець 1 шт.

Я замаринувала курячі стегна в солодкому соусі Чилі. який можна зараз купити у багатьох супермаркетах. На мою думку, це ідеальний, збалансований готовий маринад для курки. Якщо вона є, не треба нічого винаходити. Хоча винаходити мені все-таки довелося, адже побачивши безформні шматочки курки, я одразу зрозуміла, що їх доведеться чимось фарширувати. А оскільки я до цього не була готова, то фарширувала тим, що було в холодильнику. У холодильнику був червоний болгарський перець, який я порізала вздовж, та скибочки Моцарелли.

Покроковий фото-рецепт приготування:

Стегна помийте, обсушіть паперовим рушником, покладіть у миску, посоліть, налийте готовий маринад та олію, видавіть часник через прес. Все добре перемішайте.

Накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин. А поки стегна маринуються очистіть і наріжте болгарський перець та сир.

Розкладіть стегна на дошці. Зверху покладіть сир та перець.

Загорніть начинку в стегна і закріпіть зубочисткою. Покладіть у форму для запікання. Я поклала зверху гілочку сухого розмарину та 3 горошини запашного перцю. Запікайте стегна в духовці при t 200 ° С25-30 хвилин

Через 15 хвилин після початку запікання дістаньте форму і змастіть стегна рідиною і жиром, що виділилася, щоб вони підрум’янилися. Повторюйте цю процедуру ще 2-3 рази до кінця запікання.

Через 25-30 хвилин фаршировані стегна готові.

Єдиний недолік, через який я не дуже люблю цю частину курки, – це велика кількість жиру. Якщо Ви теж не любите жиру, зніміть його ложкою і викиньте. Рідиною, що залишилася, полийте блюдо при подачі. І не забудьте витягнути зубочистки. якими скріплювали стегна!

Дуже симпатичні вийшли стегна і соковиті. Так, не все в житті буває так, як ми плануємо, але це не означає, що це погано!

Фаршировані курячі стегна. Короткий рецепт.

  • курячі безкісткові стегна 1 кг
  • солодкий соус Чилі 2-3 ст.л.
  • олія 3 ст.л.
  • часник 3 зубки
  • болгарський перець 1 шт.

Замаринуйте курячі стегна в солодкому соусі Чилі, додайте сіль, часник та олію. Заберіть у холодильник на 30 хвилин. Загорніть у стегна скибочки сиру і часточки болгарського перцю, закріпивши зубочисткою, укладіть у форму і запікайте в духовці при t 200 ° С 25-30 хвилин.

Філе стегон – недорога, але при цьому смачна складова курки. З цього продукту виходять різні страви, які можна подавати і на обід, і на вечерю. Зрозуміло, найкращі смакові якості курячих стегон розкриваються за умови їх правильного приготування. Сьогодні ми дізнаємося, якими характеристиками відрізняється даний продукт та які способи його приготування існують.

Як відокремити м’якоть від шкіри та кісток?

З курячого стегна є можливість приготувати прекрасні та ситні страви, які оцінюють як дорослі, так і діти. Отримати цікаве та ситне частування можливо великою кількістю різних способів. Існують і прості, і досить складні рецепти для приготування цих частин курей. Але в будь-якому випадку перед початком безпосереднього приготування знадобиться обробити м’ясо – відокремити м’якоть від шкіри та кісток. Робиться це так.

  • Спочатку потрібно відокремити гомілка від стегна, якщо вона до нього прикріплена. Для цього добре наточений ніж треба вставити в сполучний проміжок у поєднанні суглобових частин, а потім розрізати вказані частини. Заберіть інше м’ясо, що знаходиться поблизу, щоб у вас вдалося відокремити гомілка від стегна повністю, без залишку.

  • Далі вам буде необхідно зігнути ніжку з метою пошуку суглоба, що знаходиться у просторі між гомілкою та самим стегном. Спробуйте зігнути вказану деталь на кількох ділянках, поки це не вийде. Місце, в якому вигинається ніжка курки, є суглобом.
  • Тепер покладіть куряче стегно шкіркою вниз. Зробіть на суглобі невеликий надріз до кінця, щоб ви вдалося поділити цей елемент на дві окремі частини.
  • Якщо ви випадково потрапили в кісточку, коли займаєтеся відділенням стегна від гомілки, то вам знадобиться акуратно перемістити ножик, поки ви не натрапите на потрібне місце, в якому відокремити зазначені складові буде максимально легко.
  • Ці процедури необхідно проводити виключно на чистій обробній дошці. Тільки з такими кухонними пристроями ви зведете до нуля ризик потрапляння в продукт мікробів зі столу чи іншої поверхні. Крім того, з обробною дошкою ви мінімізуєте можливість пошкодити стільницю гострим ножем.

Існує ряд ріжучих пристроїв, які найкраще підходять для описаних раніше дій. Одні думають, що ножі з подовженим і вузьким лезом, як ножі для філе, тут підійдуть ідеально. Інші вважають, що чисті кухонні ножиці або звичайні ножиці спрацюють ефективніше. Зрозуміло, ви цілком можете пустити в хід звичайний овочевий або обвалочний ножик.

  • Зріжте шкіру при обробці стегна. Звичайно, є рецепти, в яких видалення кісточок та шкірки не потрібне. Якщо вам треба прибрати зазначені складові, то варто відрізати мембрани між м’язом і шкіркою, щоб зняти останню. Акуратно зігніть пальцями шкіру для видалення тоненької мембрани.
  • Слід мати на увазі і те, що шкірку можна зняти і після обвалки, а при необхідності обрізати стегно. Деякі кухонні майстри звертаються до таких процедур заздалегідь, інші кухарі приступають до них вже після. Конкретних часових рамок тут немає. Все залежить тільки від особистих уподобань того, хто готує.

  • Тепер знадобиться вкоротити кісточку. Діючи на нижній половині курячого стегна, проробіть надріз від верхнього кінця вниз до основи, рухаючись при цьому максимально ближче до самої кістки.
  • Половина, на якій була чи є шкірка, має «дивитися» вниз.
  • Врахуйте, що розріз має бути зроблений досить глибоким, щоб у вас була можливість вилучити більшу частину кістки. Дійте максимально обережно, щоб випадково не надрізати інший бік стегна.
  • Далі зробіть виріз уздовж двох сторін курячої кісточки, щоб отримати більше цієї деталі.
  • Потрібно позбавити м’ясо від хрящика, розташованого у верхній або нижній частині кісточки. Застосовуйте добре наточений ножик, щоб зрізати найтвердішу частинку хряща, придавлюючи кістку до м’яса зверху або знизу розрізу.

  • Далі треба вирізати м’ясо під кісточкою. При цьому ножі слід переміщати від одного кінця кістки до іншого, розсікаючи сполучну оболонку, що приєднує м’якоть до кісточки.
  • Якщо ви користуєтеся ножицями, вам потрібно просто зробити проріз через мембрану та м’яз. Якщо ж застосовується ніж, то краще буде трохи підпиляти.
  • Тримайте ніж максимально близько до кісточки, щоб не втратити зайві шматочки м’яса.
  • Ніколи не ріжте цю ділянку, рухаючись до пальців, інакше можете випадково порізатися.
  • Підхоплюйте кістку і тягніть її нагору та у бік від м’яса стегна в процесі різання.
  • Може знадобитися кілька підходів, перш ніж ви зможете повністю видалити кістки з курячого стегна.
  • Робіть короткі надрізи, що очищають, щоб до кінця відокремити кісточку від м’яса.
  • Після видалення шкірки та кістки слід оглянути кишеньки жиру на продукті. Видаліть їх, використовуючи ножик.

Калорійність та харчова цінність

Куряче стегно – це соковите, щільне і смачне м’ясо, що має характерний темний відтінок. Калорійність цього популярного продукту становить близько 185 Ккал на 100 г. Подібне філе курки не можна назвати дієтичним, але це не робить його менш корисним. У складі даного продукту є такі компоненти, як вітаміни А, В1, В2, В6, В9, В12, С, Е, РР. Крім того, філе курячого стегна має:

  • калій;
  • цинк;
  • залізо;
  • фосфор;
  • натрій;
  • амінокислоти;
  • білок.

Якщо розглядати БЖУ цього продукту докладніше, то:

  • легкозасвоюваних білків у курячому стегні є 21,3 г;
  • на жири припадає 11 г;
  • на вуглеводи – 0,1г.

На КБЖУ цього популярного та смачного продукту впливає його вага. Так, у різних стравах цей показник також може бути різним. Ідеально легкого та дієтичного частування з філе курячого стегна навряд чи вийде, але й шкідливим його назвати не можна.

Даний продукт може не підійти тільки тим людям, які мають алергію на нього. Насамперед, це стосується страв, у яких стегно приготовлене зі шкіркою.

Рецепти

З філе курячого стегна можна приготувати різні страви, від простих до екзотичних. Цей продукт досить простий і непримхливий у приготуванні. Його можна комбінувати з різними доповненнями. Наприклад, дуже популярна насичена на смак страва, приготовлена ​​у вершковому соусі. Така курочка набуває соковитого і ароматного смаку. Також куряче стегно багато господарок готують у клярі, вершках та сметані. Для цього м’яса підходить різноманітний маринад.

Завдяки своїй універсальності, філе стегна курей є популярним продуктом, який вибирають для створення своїх кулінарних шедеврів багато господинь. Розглянемо докладно кілька цікавих способів приготування м’яса.

Відбивні

З філе курячих стегон виходять прекрасні відбивні, здатні закохати на свій смак і дорослих, і дітей. Існує безліч варіантів приготування цієї насиченої страви. Розглянемо покрокову інструкцію з готування найбільш популярних та ароматних з них. Чудовий смак мають курячі відбивні в панірувальних сухариках і з курячим яйцем. Для приготування цього частування знадобиться запастися такими складовими:

  • 4 курячі стегна;
  • 50 г паніровки;
  • сіль за смаком (бажано тріски 4 – цього буде достатньо);
  • соняшникова рафінована олія – 30 мл;
  • чорний мелений перець;
  • 1 куряче яйце.

Можна переходити до безпосереднього приготування ситної страви.

  • Спершу правильно підготуйте стегенця до готування. Обов’язково видаліть з них шкірку і добре промийте ці продукти.
  • Видаліть у всіх стегнах кісточки.
  • Наступним кроком доведеться відбити куряче м’ясо. Далі обваляйте кожне стегно в панірувальних сухарях.
  • Ретельно збовтайте куряче яйце, зануріть у масу стегенця, обваляні в паніровці.
  • Налийте на розігріту сковорідку олію. Викладіть на таку основу стегенця в панірувальних сухарях.
  • Обсмажуйте м’ясо з двох боків до появи апетитної рум’яної скоринки.
  • Після цього блюдо можна подавати на стіл.

Особливо вдало такі відбивні поєднуватимуться з овочами, різними соліннями гречкою або картопляним пюре.

Не менш яскравий смак мають відбивні зі стегна, приготовані в тандемі з майонезом або майонезним соусом. Подібне частування виходить соковитим, якщо приготувати його правильно і чітко слідувати рецепту. Розглянемо, які компоненти знадобляться для створення цього кулінарного шедевра:

  • 3 шт. філе курячого стегна;
  • 3 столові ложки майонезу (якщо його немає, допустимо використати кефір);
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль та перець за бажанням;
  • панірувальні сухарики – 80 г;
  • олія для смаження.

Ознайомимося з усіма кроками приготування курячих стегна з майонезом.

  • Підготуйте філе. Промийте та приберіть шкірку. Кісточок у відбивних також не повинно бути. Після підготовки філе слід викласти у два шари харчової плівки та відбити з двох сторін (але лише злегка, зайві зусилля не знадобляться).

  • Тепер відбивні треба посипати сіллю та перцем, намазати на м’ясо часник, пропущений через спеціальний прес.
  • Далі кожен шматок відбитого м’яса знадобиться промазати 1 столовою ложкою майонезу. Отримані заготовки слід покласти стопочками та залишити в маринаді на 1 годину. Маринуватися філе має в умовах холодильника.
  • Тепер потрібно підігріти сковорідку з олією. Шматки м’яса обваляйте з усіх боків у сухариках.
  • Після цього слід відправляти м’ясо на смаження. Смажити філе треба на маленькому вогні до того моменту, поки на кожному шматочку не утворюється рум’яна скоринка.

Подавати таку соковиту страву з виразним смаком можна в різних комбінаціях, однак, найвдалішим стане тандем таких відбивних з овочами. У пошуках цікавого смаку, що запам’ятовується, можна звернутися до приготування ароматного філе курячих стегон в клярі з прованськими травами і соєвим соусом. Ця страва обов’язково вразить навіть примхливого гурмана своїм неповторним ароматом. Давайте розглянемо, які інгредієнти для створення даної страви вам знадобляться:

  • 8 шт. курячих стегенець;
  • 2 курячі яйця;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 4 столові ложки панірувальних сухариків;
  • сіль та чорний мелений перець за смаком;
  • прованські трави за бажанням;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • проста гірчиця – 1 столова ложка;
  • рослинна олія.

Тепер переходимо до керівництва з приготування таких соковитих відбивних.

  • Спершу підготуйте м’ясо – промийте та видаліть усе зайве. Злегка відбийте стегна, після чого посипте на них сіль та перець. Обмастіть курочку маринадом із соєвим соусом, гірчицею, сіллю, перчиком, травами та часником.
  • Далі слід ретельно збити курячі яйця, додати туди трохи молока і трохи посолити. В окремий посуд насипте борошно та паніровку. Спочатку відбивні опустіть у збите яйце, потім у насипане борошно, потім знову в яйце, після чого запануйте сухариками.
  • Перш ніж смажити філе стегна, слід добре розігріти сковорідку з олією. Викладайте м’ясо і смажте з двох сторін, поки не побачите скоринку, що утворилася.

Такі готові відбивні можна сміливо подавати на стіл із будь-яким гарніром.

Рулети

Багато господині вважають своєю фірмовою стравою рулет із курячого стегна. Подібні частування мають цікавий та багатогранний смак, якщо приготувати їх правильно. Звичайно, робити рулетики трохи складніше, ніж прості курячі відбивні. Давайте розберемося, як же треба готувати подібні кулінарні шедеври, щоб вразити чудовим смаком всіх домочадців або гостей, що відвідали вас. Цікавий смак і аромат мають прекрасні курячі рулетики з болгарським перцем. Для їх приготування потрібно запастись такими продуктами як:

  • безкісткові курячі стегна – 3 шт.;
  • болгарський зелений перець – 1 шт.;
  • болгарський червоний перець – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • сіль та перець за бажанням;
  • спеціальні приправи для курки.

Тепер розглянемо покроково, як із усіх перерахованих інгредієнтом виготовити смачні рулети.

  • Як і в інших рецептах, спочатку стегенця треба підготувати до подальшого приготування. Потім м’ясо слід натерти спеціями для курей, злегка відбити, щоб загортати їх було простіше і промазати оливковою олією всередині і зовні.
  • Далі слід переходити до підготовки всіх інгредієнтів, необхідних для приготування начинки. Добре промийте перці, а потім наріжте їх тонкими смужками. Почистіть цибулю від лушпиння і наріжте тонкими шматочками.

  • Викладіть куряче стегно шкірою вниз, а поверх м’яса розкладіть нарізаний перець і цибулю, чергуючи останні компоненти між собою. Тепер можна акуратно згорнути курячі стегна у невеликі рулетики. Зафіксуйте їх за допомогою зубочисток, щоб вони не розгорнулися.
  • Тепер курячі рулети можна сміливо відправляти смажитися на простій сковорідці чи грилі. Робити це потрібно, доки на м’ясі не утворюється золотиста кірка. Перевертайте стегна частіше, щоб вони просмажилися поступово.
  • Коли процес смаження буде завершено, знадобиться дістати зубочистки з рулетиків, тому що останні і так будуть тримати правильну форму, якщо правильно приготовлені.

Казковим смаком відрізняються і рулетики з курячих стегн, що готуються в тандемі з грибами. Для створення цього ніжного та соковитого частування знадобляться такі складові:

  • 6 курячих стегон;
  • 1 цибуля;
  • свіжі печериці – 300 г;
  • 20 г меду;
  • 30 г гірчиці;
  • 60 г майонезу;
  • пару часточок часнику;
  • 1 ч. л. паприки;
  • перець та сіль за бажанням;
  • рослинна олія.

Тепер ознайомимося з усіма етапами приготування рулетиків із грибами.

  • Зніміть лушпиння з цибулі і поріжте його тонкими півкільцями.

  • Ретельно промийте печериці у проточній воді, після чого акуратно наріжте невеликими пластинками. Кришити грибочки на кубики немає необхідності, оскільки з такими елементами закручувати курячі рулети буде набагато складніше, та й форму вони, швидше за все, не триматимуть.
  • Налийте в сковорідку олію без запаху. Покладіть туди нарізану цибулю і підсмажте, час від часу перемішуючи, поки продукт не набуде золотистого відтінку. Далі треба додати до цибулі гриби і далі смажити, доки не будуть готові (стануть м’якими) печериці.
  • Додайте до обсмажуваних компонентів рубаний часник, сіль та перець. Приготовлену начинку із грибочків треба перекласти в окрему чашу, залишаючи зайву олію та сік на сковорідці.
  • Поки печериці поступово остигатимуть, треба правильно підготувати курячі стегна. В даному випадку треба прибрати тільки кістку, а шкірку слід залишити разом із м’ясом для подальшого приготування.

  • Далі прикрийте м’ясо спеціальною харчовою плівкою і відбийте його, але з боку м’якоті, а чи не шкіри.
  • Посипте на м’якоть сіль та перець. Далі треба начинити курку підготовленими інгредієнтами – покласти начинку з обсмажених грибів на вузький край курячих заготовок, після чого їх скручуємо. Врахуйте, що шкірка повинна покривати рулетик, що вийшов.
  • Викладіть рулетики у спеціальну форму, змащену заздалегідь олією. Заготівлі повинні лежати максимально близько один до одного. Після цього треба перемішати мед, гірчицю та майонез, а потім розбавити все це паприкою, сіллю та чорним перчиком. Добре все перемішайте, після чого рясно нанесіть суміш на курячі рулети.
  • Запікати таку цікаву страву слід у духовці при 190 градусах приблизно годину.
  • Готовність рулетиків з грибочками можна буде визначити за ступенем їхньої рум’яності. Як тільки на заготовках з’явиться апетитна скоринка, їх можна діставати та подавати на стіл.

Як начинка в курячих рулетиках можуть використовуватися й інші популярні продукти, наприклад, твердий сир та помідори. Ці компоненти набувають приголомшливого смаку, якщо доповнити їх ароматним солодким перцем. Розглянемо нижче список всіх складових, необхідних для приготування такого цікавого частування:

  • 4 курячі стегна;
  • 4 солодкі консервовані перчики;
  • 4 шматочки гарного твердого сиру;
  • 1 помідор;
  • соєвий соус за смаком;
  • сіль та мелений чорний перець також до смаку;
  • мелений червоний перчик за бажанням;
  • 50 г панірувальних сухариків;
  • 5 столових ложок олії.

Готувати подібні рулетики треба так.

  • Дістаньте з стегон все зайве і злегка відбийте їх, після чого викладіть в окремій мисці. Далі капніть на відбите м’ясо соєвий соус, але врахуйте, що сильно змочувати курку немає потреби.
  • Поки стегенця просочуватимуться маринадом, поріжте сир невеликими брусочками.
  • Трохи підсоліть стегна, посипте червоний та чорний перець. У кожен шматок покладіть на шматок нарізаного сиру і перцю. Згорніть краї м’яса і закріпіть їх, використовуючи зубочистки.

  • Далі треба добре обваляти стегна в сухариках і розкласти на підігрітій сковороді з уже налитим маслом.
  • Обсмажуйте курячі рулети з обох боків.
  • Поріжте на кубики помідор і покладіть на вільне місце в сковорідці.
  • Потім м’ясо слід закрити кришкою та готувати 10-15 хвилин.

Дуже смачними та соковитими виходять рулетики з начинкою із сиру та шинки. Для приготування цієї страви потрібні:

  • 5-6 безкісткових курячих стегон;
  • 100 г шинки;
  • 100 г твердого хорошого сиру;
  • 2 столові ложки консервованого зеленого горошку;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 3 столові ложки майонезу чи сметани;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • сіль та спеції за смаком.

Розглянемо покроково, як із перерахованих продуктів виготовити смачні рулетики.

  • Дрібно наріжте сир та шинку кубиками. Додайте до цих компонентів часник та горох. Посипте на перелічені інгредієнти перець, заправте половиною сметани.
  • Далі треба повернути стегенця таким чином, щоб їхня шкірка «дивилася» вниз. Протріть м’ясо сіллю та спеціями.
  • На більш широку частину покладіть трохи начинки, а потім згорніть стегенце досить щільним рулетом.
  • Заготовки, що вийшло, треба розкласти максимально щільно один до одного у вже підготовлену форму для запікання. Зверху м’ясо треба ще раз трохи підсолити.
  • Промажте курячі рулети сметанкою, що залишилася, з гірчицею і переміщуйте страву в духовку. Там воно має готуватися при температурі 200-210 градусів протягом 20 хвилин.

Із чим подавати?

Куряче стегно – універсальний продукт. Його можна і варити, і згасити, і смажити, і починати різними продуктами, а потім запікати. Фантазія того, хто тут готує, практично нічим не обмежена. Варто відзначити і той факт, що стегна курей можна подавати в тандемі з найрізноманітнішими гарнірами. Найбільш вдалими та поширеними варіантами є стегна з:

  • картопляним пюре;
  • гречаною кашею;
  • тушкованими овочами;
  • легким салатом;
  • рисом;
  • макаронами.

Скористайтеся порадами кулінарів та досвідчених господарок.

  • Готуйте лише свіже куряче філе. Вибирайте його ретельно, звертаючи увагу на зовнішній вигляд продукту та його запах. М’ясо нездорового кольору, що має неприємний аромат, брати не варто – смачного обіду або вечері з нього не вийде.
  • Відбивати м’ясо перед приготуванням потрібно трохи. Не перестарайтеся, докладаючи зайвих зусиль.
  • Завжди добре промивайте м’ясо перед подальшим приготуванням, навіть якщо воно здається вам абсолютно чистим. Не нехтуйте цим правилом.
  • Досвідчені кухарі не рекомендують купувати в магазині м’ясо курей, що вже очищене від кісток, тому що зазвичай «очищення» таких продуктів здійснюється не дуже акуратно – зрізаються зайві шматки м’яса. Краще видаліть зайве самостійно.

  • Філе стегон без додавання гострих спецій і трав можна вживати в їжу вагітним і жінкам, що годують. Крім того, до подібних страв можна сміливо звертатись для додаткового відновлення сил.
  • Видаляйте кістки і знімайте шкірку з стегенця акуратно. Намагайтеся не спрямовувати ножа чи ножиці у бік пальців – високий ризик отримання серйозної травми. Дійте максимально обережно.
  • Філе курячого стегна можна готувати не тільки в духовці або на сковорідці, а й у звичайній мультиварці. У такій кухонній техніці можна зробити багато різних страв, від простих до оригінальних.
  • Якщо ви готуєте курячі рулетики, начинку для них не варто різати великими часточками або кубиками. Бажано нарізати ці елементи акуратними пластинками, інакше скручувати рулети буде важко, та й виглядатимуть вони менш апетитно.

Не старайтеся зі спеціями, сіллю та перцем. Занадто велика кількість таких добавок може зіпсувати смак обіду чи вечері.

  • Зберігати філе курячих стегон рекомендується в найхолоднішій частині морозильної камери. Досвідчені кухарі радять готувати щось із замороженого м’яса протягом 9 місяців. Не залишайте такі продукти в морозилці занадто довго, тому що це негативно позначиться на стравах, які з них готуватиму потім.
  • Перш ніж відправляти куряче філе в морозилку на зберігання, його рекомендується акуратно упаковувати в спеціальну морозильну плівку, щільний папір або щільну алюмінієву фольгу. Розміщуйте стегенця у герметичних пластикових контейнерах або спеціальних сумках. Допустимо використовувати і вакуумні пакетики різних розмірів.

Про те, як приготувати філе стегна дивіться в наступному відео.


Фаршировані курячі стегна можна здорово здивувати гостей і зробити їх головною прикрасою столу для святкового обіду. Зробити таку страву буде нескладно, проте вільний час доведеться таки виділити. Основне завдання у цьому процесі – прибрати кістку, яка є у стегновому суглобі курочки, а далі – справа техніки. Отже, для наших господарок смачна та ситна страва для приготування в духовці – фаршировані курячі стегна без кістки. Небагато зусиль, і ваші гості чи домочадці будуть у захваті!

Як зафарширувати стегна грибами

Для цього рецепту знадобиться 1 кг курячих стегон, зазвичай близько 6-7 штук. Для такої кількості потрібно взяти:

250 грам печериць;

150 грам твердого сиру; – зелена цибуля та інша зелень; – соняшникова олія.

Курочку потрібно замаринувати, а перед цим видалити з неї кістки. Зробити це можна, обережно вирізавши її за допомогою гострого ножа. Після цього розгорнути м’якоть, акуратно відбити молотком.

Після цього стегна укладаємо в ємність і маринуємо. Додаємо до них кілька подрібнених часточок часнику, сік 1 половинки лимона або лайма, половину стручка гострого перцю (нарізаного кільцями). Заллємо куряче м’ясо 2 столовими ложками гірчиці і до смаку посолимо. Усі компоненти добре перемішати та залишити на 30-40 хвилин у холодильнику.

Поки що можна зайнятися грибами. Вимиті печериці нарізати дрібними шматочками. Подрібнити цибулю, обсмажити її разом із грибами на олії. До цієї частини начинки додати подрібнену зелень та натертий на тертці сир. Готово! Можна приступати до фаршування. Стегна розкласти на столі шкіркою донизу, покласти на м’якуш грибну начинку і скрутити рулетики. Щоб вони не розпадалися, скріпити зубочистками краю.

Всі стегенця укласти у форму для запікання, змащену рослинним маслом, полити зверху маринадом, що залишився. Відправити стегна до духовки на 45 хвилин. Напрочуд ароматну страву можна подавати з картопляним пюре, рисом або гречкою.

Стегна фаршировані рисом з овочами

Цю ситну та апетитну страву можна подати до вечері навіть без гарніру. Стегна курячі без кістки, тому ніщо не заважає нафарширувати їх рисом, а для цього нам потрібно:

1 кг стегенець; – 300 грам рису; – 1 стебло селери; – 1-2 штуки солодкого перцю; – 1 морква; – 2 чайні ложки паприки; – 1 цибулина; – часник і сіль за смаком.

На щастя, в магазинах можна знайти стегна, які вже очищені від кістки. Але й самостійно це зробити буде нескладно, якщо на кухні знайдеться гострий ніж. Чистимо, а в цей час рис ставимо на плиту і відварюємо до напівготовності (приблизно 8-10 хвилин).

Курочку натерти сіллю, паприкою, подрібненим часником. Залишити на кілька хвилин, щоб вона промаринувалася.

Перець і цибулину нарізати дрібнішими кубиками, моркву натерти. Порізати стебло селери і відправити всі овочі на сковороду. Коли на овочах з’явиться золотиста скоринка, змішати їх із рисом. Протушкувати всі компоненти разом під кришкою 5-7 хвилин.

Фарширувати стегенця можна руками або невеликою ложкою. Намагайтеся натрамбувати якомога щільніше. Укласти всі стегенця у форму, змащену олією, присипати зверху паприкою. На дно додати|добавляти| невелику кількість води, прибрати в духовку на 45 хвилин|мінути|. Страва виходить неймовірно ароматною, а ще вельми привабливою на вигляд. Смачного!

Простий рецепт приготування в духовці курячих фаршированих стегон із сиром

У складі цього рецепту присутні такі продукти:

1 кг стегенець; – спеції за смаком; – суміш перців; – 100 грам сиру; – 3 зубчики часнику; – сіль за смаком; – майонез.

Стегна акуратно звільнити від кістки. Для цього обережно відсунути м’ясо зі шкіркою, навколо кістки виконати надрізи і видалити її. Сир натерти, додати майонез та подрібнений часник. Замість майонезу можна використовувати сметану, а також сметанно-гірчичний соус. Сирною начинкою нафарширувати підсолені та приправлені спеціями стегна, скласти їх у форму.

Зверху змастити м’ясо майонезом, відправити до духовки на 35-40 хвилин. Страва чудово поєднується з картоплею, запеченими овочами. Подавати краще із зеленню та у гарячому вигляді. Смачного!

Час приготування: 35 хв

Пропоную вам приготувати дуже прості та смачні курячі стегна без кістки та шкіри, рецепт з фото яких дозволить подати на стіл ніжний та соковитий стейк із курки дуже швидко. На відміну від білого курячого м’яса, м’ясо з стегон соковитіше, готувати його потрібно трохи довше, ніж відбивну з курячої грудки, але всього на кілька хвилин. Обов’язково додайте в самому кінці приготування невелику жменю замороженого або бланшованого зеленого горошку, він вбере м’ясний сік і стане дуже смачним. Також раджу дізнатися як приготувати курячі стегна з чорносливом та часником.

На приготування знадобиться 35 хвилин, із зазначених інгредієнтів вийде дві порції.

– цибуля ріпчаста – 1 шт.;

– перець чилі – 1 шт.;

– оливкова олія – 25 мл.;

– Горошок зелений – 150 гр.;

Стегна обполіскуємо холодною водою, промокаємо серветкою, щоб прибрати надлишки вологи.

Беремо добре заточений ножик для чищення овочів, підрізаємо шкірку і акуратно стягуємо її з стегна. Потім вирізаємо кісточку, тримаємо ніж якомога ближче до кістки.

Зрізане з кісток філе розгортаємо, у місцях, де сухожилля кріпилися до суглоба, можуть залишитися ущільнення – акуратно вирізаємо, намагаючись не порушити цілісність шматка.

Накриваємо філе харчовою плівкою, не сильно відбиваємо качалкою або гладким молоточком, щоб не пошкодити волокна м’яса.

Невелику головку цибулі розрізаємо на кілька частин. Стручок червоного перцю чилі ріжемо кільцями. Зубчики часнику нарізаємо крупно. Додаємо до часнику, чилі та цибулі чайну ложку великої кухонної солі, подрібнюємо інгредієнти в блендері або розтираємо у ступі до отримання однорідного пюре.

Натираємо стегна розтертими із сіллю приправами, додаємо приблизно одну столову ложку оливкової олії. Забираємо на 15 хвилин у холодильник на нижню полицю.

Чавунну сковороду поливаємо оливковою олією, сильно нагріваємо, кладемо курячі стегна і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку.

Перевертаємо м’ясо, смажимо 2-3 хвилини, додаємо зелений горошок і готуємо разом ще кілька хвилин. Перед подачею посипаємо курочку чебрецем.

namenu.ru

Рецепти з стегна курки

Найкращі рецепти з стегна курки зібрані тут. Ви їх завжди знайдете у рецептах із м’ясних продуктів. Ще у нас є п’ятсот шістдесят вісім рецептів із соєвим м’ясом.

Курячі стегна в листковому тісті

Часник дрібно порубайте, змішайте із сіллю та перцем. Під шкіру стегенця покладіть по скибочці сиру, бекону, зовні стегенця змастіть часниковою сумішшю. Тісто розкотіть у пласт товщиною 0,5 см, наріжте смужками 5 см завширшки. Оберніть кожне стегно тестом. Для льєзону яйце. Потрібно: стегенця курячі – 8 шт., тісто листкове – 500 г, бекон – 8 скибочок, часник – 2 зубчики, сир твердий – 8 скибочок, олія – 2 ст. ложки, яйце – 1 шт., перець чорний мелений, сіль

Курячий суп з овочами (2)

Курячі стегна покладіть на розігріту з частиною олії сковороду і смажте до золотистого кольору. Бекон, картопля, морква, цукіні та селера наріжте невеликими кубиками, цибулю дрібно наріжте. Обсмажте на олії, помішуючи. Залийте овочі. Потрібно: стегенця курячі – 6 шт., Оливкова олія – ​​3 ст. ложки, бекон – 3 скибочки, цибуля ріпчаста – 1 шт., зелень петрушки рубана – 1 ст. ложка, картопля – 2 шт., морква – 1 шт., цукіні – 2 шт., селера – 1-2 стебла, бульйон курячий – 1 л, зелений го.

Фаршировані курячі стегна

За допомогою тонкого ножа видаляємо кісточку з кожного стегна (кісточки потрібно ніби виштовхнути, не розрізаючи м’ясо на стегні). Для начинки сир, солодкий перець, моркву та ковбаски нарізаємо довгою соломкою, все перемішуємо. Ділимо начинку на 4 частини, потім акуратно. Потрібно: стегенця курячі – 4 шт., Мисливські ковбаски – 4 шт., сир – 100 г, морква – 1 шт., солодкий перець – 1 шт., Сметана або густі вершки – 2 ст. ложки, гірчиця – 2 ч. ложки, сіль – 1/2 ч. ложки, перець чорний мелений, олія – 1/2 склянки

У стегенець зробіть надріз із внутрішньої сторони вздовж кістки стегна і видаліть її по суглобу. Курячі стегенця натріть сіллю, перцем і обсмажте на частини олії до готовності. Брокколі розберіть на суцвіття, квасолю та солодкий перець наріжте. Обсмажте овочі. Потрібно: стегенця курячі – 2 шт., тісто листкове – 200 г, олія – 50 г, броколі – 60 г, гриби смажені – 60 г, солодкий перець – 60 г, квасоля стручкова – 60 г, цибуля-порей – 2 пера , часник – 1 зубчик, вершкове масло – 2 ч. ложки, перець чорний мо.

Стегна куряче фаршироване

Куряче стегно, видаливши кістку, відбийте, посоліть, наповніть фаршем із дрібно нарізаних сиру, апельсина, рубаних часнику та зелені. Запікайте до готовності. Для соусу з’єднайте вершки з вином, соком та варіть 2 хвилини. Подавайте стегно з. Потрібно: курка (стегно) – 180 г, сир рикоту – 60 г, часник – 2 зубчики, апельсини – 1/2 шт., спаржа варена – 50 г, зелень петрушки, сіль – за смаком, вершки густі – 1/2 склянки , біле вино – 2 ст. ложки, апельсиновий сік – 2 ст. ложки

Куряче стегно з фруктами

Стегна, видаливши кістку, замаринуйте в апельсиновому соку, посоліть, поперчіть, обсмажте на олії з коньяком до готовності. Помідори наріжте кружальцями і припустіть. Фрукти наріжте кубиками. Подавайте стегно з помідорами та фруктами, підлогу. Потрібно: курка (стегно) – 200 г, авокадо – 1/2 шт., грейпфрут – 1/2 шт., коньяк – 2 ст. ложки, апельсиновий сік – 2 ст. ложки, маслини – 6 шт., помідори – 2 шт., листя зеленого салату, перець чорний мелений, сіль за смаком

Куряче стегенце з баклажанами та зеленню

З курячого стегна зніміть шкіру, видаліть кістки, залишивши нижню. М’якоть відбийте, покладіть на неї обсмажені із зеленню кінзи солодкий перець та баклажан, приправте спеціями. Поверніть курячу м’якоть рулетом, зачистіть кісточку, загорніть у фольгу і. Потрібно: курка (стегно) – 216 г, баклажани – 20 г, перець солодкий – 20 г, кукурма – 3 г, кінза – 3 г, олія – 20 г, лисички морожені – 90 г, сметана – 40 г, зелень кропу – 5 г, горіхи кедрові очищені – 10 г, цибуля-порей (перо) – 5 г, млинці гот.

Курячі ковбаски домашні

Домашні ковбаски курячі інгредієнти Я взяла 1,2 кг курячих стегон (6 шт.). Відокремити м’ясо від кісток та шкірки. З такої кількості вийшло лише 5 ковбасок (десь на 2 порції). Нам із чоловіком вистачило на пробу, але ви пропорційно збільшуйте, якщо треба більше. З гр. Потрібно: Стегна курячі – 1,2 кг, Сливки (20%) – 150 мл, Гірчиця (готова) – 1 ст. л., Сіль (за смаком), Перець (за смаком), Кишки свинячі очищені – 50 см

Біла квасоля з рагу з цукіні та запечене в духовці куряче стегно з шавлією.

Цукіні ріжемо кубиком, кладемо в каструлю з оливковою олією і додаємо всі спеції, включаємо вогонь і весь час перемішуючи обсмажуємо 3-4 хвилини, доливаємо води і гасимо 10 хвилин на слабкому вогні. Беремо фольгу і змащуємо її оливковою олією, кладемо на неї стегна та посип. Потрібно: Стегна куряче 2 шт, Цуккіні 1 шт, Квасоля біла 4 столові ложки, Спеції для рагу з цукіні (хмелі-сунелі зелений, білий перець, чебрець і морська сіль), Спеції для стегна (паприка, шавлія, чабрець

Курячі ніжки з рисом та зеленим горошком

Посипати курячі стегна сіллю та перцем. Розігріти у великій глибокій сковороді на середньому вогні вершкове та оливкове масло. Коли масло почне шипіти і пінитися, кинути в нього шматки курки і обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин). Після обтиску. Потрібно: Стегна курячі – 1 кг, Олія вершкове, Олія оливкова, Цибуля ріпчаста – 1 головка, Часник – 3 зубчики, Куркума, Бульйон курячий – 250 мл, Лавровий лист, Вода – 1 склянка, Рис довгозерний – 1 склянка, Зелений горошок – 1 склянка, Сіль, перець чорний

foto-receptik.ru

Курячі стегна без кістки

Курячі стегна без кістки та шкіри, рецепт з фото швидкої страви з м’яса птиці. Менше ніж за півгодини ви приготуєте смачну, соковиту відбивну курку з ароматними приправами. Маринад для курячого м’яса виготовлений за мотивами рецептів азіатської кухні. Він у міру гострий і пряний, курочка без кісток замаринується в ньому дуже швидко.

Цей рецепт підходить для дієтичного харчування, тому що містить мало жиру.

На приготування знадобиться 30 хвилин, з інгредієнтів, вказаних у рецепті, вийде 2 порції.

– стегно куряче – 350 г;

– Корінь імбиру – 10 г;

– кориця мелена – 3 г;

– олія кунжутна – 10 мл;

– Насіння чорної гірчиці – 5 г;

– цибуля біла – 1 шт.;

– Зелена цибуля, сіль, масло для смаження.

Курячі стегна миємо холодною проточною водою, потім обсушуємо паперовими рушниками. Великого стегна курчати бройлера достатньо для однієї порції дорослої людини.

Шкіра з курки знімається легко, достатньо підчепити край пальцями, з кісточкою доведеться повозитися трохи довше. Отже, знімаємо шкіру, просовуємо маленький кухонний ніж між кісточкою і м’ясом, якомога ближче до кістки, акуратно зрізаємо філе.

Розгортаємо філе, прибираємо видимий жир. Тильною стороною ножа злегка відбиваємо м’ясо.

Приправляємо курку – вичавлюємо сік із половинки лайма, посипаємо меленою корицею та каррі. Для двох порцій достатньо приблизно половини чайної ложки кориці та стільки ж карі.

У ступу кладемо дрібно нарізаний імбир і часник, додаємо приблизно 3 г великої кухонної солі, розтираємо до отримання однорідної кашки, додаємо до м’яса.

Поливаємо курку кунжутною олією, залишаємо на 5-10 хвилин у холодильнику і можна смажити.

Змащуємо сковороду будь-яким олією для смаження, добре нагріваємо, кладемо м’ясо. Смажимо 4 хвилини з одного боку.

Перевертаємо, додаємо головку солодкої білої цибулі, розрізану на чотири частини, курку посипаємо насінням чорної гірчиці, смажимо ще 4 хвилини.

Курячі стегна без кістки та шкіри до столу подаємо гарячими, посипаємо зеленою цибулею перед подачею.

every-holiday.ru

Кулінарні рецепти та фоторецепти

Курячі стегна, фаршировані грибами

Курячі стегна, фаршировані грибами, стануть чудовою прикрасою святкового столу. Головне у процесі їх приготування – акуратно видалити стегнову кістку. Зробити це дуже легко, достатньо мати довгий, гострий ніж. Весь процес приготування страви представлений на наших покрокових фотографіях.

Інгредієнти
для приготування курячих стегон, фаршированих грибами:

  • куряче стегно – 1 кг (близько 6 шт.)
  • гриби (свіжі печериці) – 200 г
  • сир твердий – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • свіжа зелень – за смаком
  • олія соняшникова

Рецепт приготування
курячих стегон, фаршированих грибами:

У невелику тарілку покласти пропущений через прес часник та подрібнений гострий перчик.

Додати сіль, сік половинки лимона, гірчицю. Шкірку і м’якоть лимона, що залишилася, не викидати, а відкласти вбік.

Перемішати усі компоненти маринаду.

Курячі стегна промити в холодній воді, просушити рушником. Гострим ножем акуратно видалити внутрішню кістку разом із хрящами.

Відбити куряче стегно кухонним молотком. Це робиться для того, щоб його можна було нафарширувати грибною начинкою.

Покласти м’ясо у глибоку тарілку, додати маринад на основі гірчиці. Акуратно натерти маринадом кожне стегно та відправити м’ясо на 30 хвилин у холодильник.

Гриби промити, нарізати на маленькі кубики.

У такий же спосіб подрібнити цибулю.

Викласти цибулю на сковорідку зі олією і підсмажити її до золотистого кольору.

Додати до цибулі печериці та готувати суміш до м’якості грибів.

Викласти суміш у глибоку тарілку та остудити.

Натерти на тертці твердий сир, зелень подрібнити.

Додати сир та зелень до грибів.

Додати сіль|соль| і перемішати начинку ложкою.

Куряче стегно покласти шкірою донизу, додати грибну начинку.

Щоб начинка в процесі приготування не розтеклася – зафіксувати краї фаршированого стегна зубочисткою.

Покласти стегна з грибами в змащену олією форму для запікання, розмістити по краях шматочки відкладеного лимона.

Запікати фаршировані курячі стегна в духовці близько 40-45 хвилин за температури 180-190 градусів.

Курячі стегна, приготовані за цим рецептом, чудово поєднуються з гарніром з рису або відвареної картоплі.