Харчування

Брізоль: смачний рецепт приготування

Інгредієнти:
фарш яловичий – 800 г,
майонез – 200 г,
великі помідори – 2 шт,
часник – 3-4 зубчики,
яйця – 10 штук,
масло рослинне для смаження,
зелень, сіль, перець

Приготування:
Фарш пропускаємо через м’ясорубку 2-3 рази, додаємо сіль, перець і одне яйце. Добре вимішуємо. Фарш розділити на 10-13 кульок. Яйця збити віночком (відразу 10 не збивайте, почніть з 7, потім, якщо що, додасте). Беремо два листа целофану, на один з них кладемо одну порцію м’ясного фаршу, іншим листом накриваємо зверху. Розгладжуємо ножем фарш в тонкий коржик. Це дуже зручний спосіб. Качалкою такого результату не домогтися. А якщо навіть і раскатаете, то до сковорідки не донесе. . .

У плоску тарілку виливаємо трохи збитого яйця. Знімаємо верхній шар целофану з фаршу і перевертаємо на тарілку з яйцем. Знімаємо останній шар целофану і залишаємо його для наступної порції. На розпечену сковороду наливаємо трохи раст. масла і акуратно викладаємо фарш з яйцем. Можна допомогти рукою, якщо фарш трохи прилипне до тарілці. Обсмажуємо з одного боку на середньому вогні.
Перевертаємо фаршем вниз і обсмажуємо іншу сторону. Викладаємо на блюдо яйцем вниз. Змащуємо майонезом з часником, можна кетчупом, посипаємо сиром (якщо любите), помідорами, я ще огірок свіжий додала і ріпчасту цибулю. Акуратно згортаємо рулетом. Щоб не розкривався, можна зав’язати як я (цибулею) або наколоти зубочисткою.