Харчування

Люля-кебаб з яловичини на шампурах

Другі страви

Інгредієнти:
М’ясо – 900 гр
Сало – 100 гр
Цибуля – 2-3 шт
Лимон – 0. 5 шт
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком (перець гострий, паприка, коріандр, зіра і т. д. )

Приготування:
1. Для початку наріжте вимите і обсушенное м’ясо крупними шматочками. Очистіть цибулю і викладіть разом з салом до м’яса в чашу блендера. Також можна пропустити все через м’ясорубку. Для аромату в фарш люля-кебаб з яловичини на шампурах в домашніх умовах можна додати трохи свіжої зелені.

2. Подрібніть все до однорідності. Ретельно перемішайте руками (пару хвилин обов’язково). Посоліть за смаком, додайте спеції і ароматні приправи. Побризкайте соком. Ще раз вимісіть фарш.
3. Для наступного етапу вам буде потрібно невеликий шматочок чистої тонкої тканини. Сформуйте з фаршу кульки і загорніть в тканину, щоб пішла зайва волога, якщо вона є. Приберіть в холодильник і залишити на годинку.
4. Якщо ви готуєте люля будинку, то краще за півгодини покласти в холодильник і шампури. Підготуйте мангал – вугілля повинно бути багато і вони повинні бути максимально розпечені. Це один із секретів правильного приготування.
5. Останній пораду, як зробити люля-кебаб з яловичини на шампурах – працюйте швидко, щільно притискаючи руками. І відразу ж відправляйте на мангал.
6. Смажте до готовності і апетитної рум’яної скоринки. Подавайте до столу люля з гарніром, соусом до смаку або овочами.

Приємного апетиту!