Espolon anejo
Розглядаючи варіанти міцних алкогольних напоїв для вечірньої дегустації, та звертаючи увагу на різновиди текіли, обов’язково ознайомтеся з продукцією компанії Destiladora San Nicolas, яка гарантовано порадує вас не лише презентабельним зовнішнім виглядом, але й відмінним смаком, що символізує найкращі характеристики агавової горілки.
Зокрема йдеться про такі продукти, як текіла Есполон. Кожен представник лінійки, маючи відносно невисоку вартість, дарує незабутні враження при дегустації та створює атмосферний настрій, який більше не здатний передати жоден інший міцний алкоголь.
Дегустаційні характеристики
‘width=’750’>
Яку б агавову горілку ви не вибрали, чи то текіла Espolon Blanco, чи не менш популярні представники текіли Сомбреро, ви гарантовано можете розраховувати на автентичні дегустаційні показники, зумовлені методикою виготовлення та унікальними рецептурами.
Колір
Колірна гамма консистенцій, запропонованих компанією Есполон, передбачає як повністю прозорі напої, так і алкоголь із приємним золотистим забарвленням.
Аромат
Ароматичні шлейфи Espolon виражені насиченими агавовими нюансами, збагаченими насолодою ванілі та карамелі.
Смак
У гастрономічних характеристиках напоїв вимальовується округлість, виражена фруктовими відтінками та спеціями.
Технологія виробництва
‘width=’750’>
Стрімке зростання популярності торгової марки Espolon є результатом ідеального балансу між ароматом та смаком міцного агавового алкоголю. Досягти таких показників виробникам дозволив оригінальний метод виготовлення.
Після збирання врожаю агави кожну піню відправляють у кам’яну піч на 20 годин. Далі рослини піддаються пресуванню, а отриманий від цього сік змішують з особливими дріжджами та джерельною водою. Як тільки суміш досягає показників лікеру, її переміщують у мідні куби для дистиляції.
Як вибрати оригінальний продукт
‘width=’750’>
Хоч як це сумно визнавати, але сьогодні на алкогольній арені можна зустріти підробку практично на будь-який популярний алкоголь. Текіла Espolon Reposado у цьому випадку, як і інші представники лінійки іменитого бренду, не стала винятком.
Більше того, навіть у спеціалізованому алкобутику нерідко зустрічається контрафакт, який дуже важко від підробки. У тому ж випадку, якщо ви хочете убезпечити себе та придбати дійсно якісний продукт, звертайте увагу на:
- Стилізацію тари. Так само, як і текіла Камін, у продукції торгової марки Есполон є свої унікальні риси. Усі напої компанії поставляються у фірмовій округлій пляшці з увігнутим дном. Кришка при цьому виконана строго з пробкового дерева, а на етикетці красуються або скелет, що скаче на півні, або пара скелетів, що танцюють. Вони є своєрідним символом боротьби мексиканського народу за свободу.
- Густота. При покупці агавової горілки переверніть пляшку та зверніть увагу на стінки тари. Якщо по них ще кілька секунд стікає напій, то у його складі присутні витримані спирти, а відповідно, він є якісним.
- Чистота консистенції. Виготовляючись методом багаторазової дистиляції та витримки, фірмові продукти Espolon унеможливлюють прояви осаду або каламуті в структурі напою.
Як правильно подавати
‘width=’750’>
Щоб насолодитися ідеальним поєднанням ароматичних та гастрономічних амбіцій будь-якого сучасного алкоголю, споживачеві слід врахувати основні принципи класичної подачі.
Есполон так само, як і текіла Каміно, може бути поданий до столу у двох варіантах.
Перший передбачає розлив напою в дрібні чарки для подальшого споживання великим ковтком. В даному випадку продукт розливається за своєї природної температури і закушується часточкою лимона і сіллю.
Другий спосіб – більш витончений. Алкоголь потрібно сильно охолодити, до 6-8 градусів, а потім налити у великий фужер. Відмінно підходить будь-який коньячний келих. Далі залишається смакувати продукт дрібними ковтками, розпізнаючи тонкощі його смаку та аромату.
З якими продуктами поєднується
‘width=’750’>
Як і будь-яка дорога текіла, алкоголь торгової марки Есполон чудово поєднується з широким достатком закусок. Як елегантний супровід до цієї агавової горілки можна подавати сири, салати з морепродуктів, гострі м’ясні страви і навіть фрукти.
Причому щодо останнього, то тут підходять не лише цитрусові, а й різна екзотика. Відмовитись слід лише від надмірно солодких десертів, які здатні зробити смак агавової горілки розмитим.
Інші варіанти вживання
Намагаючись насолодитися вишуканим смаком будь-якої текіли із запропонованих компанією Destiladora San Nicolas, звертайте увагу на такі напої, як сангріта і чейзер. З ними кожен продукт із серії Есполон розширює власні яскраві фарби.
Також для отримання нових вражень від дегустації розгляньте рецепти коктейлів -Хмари-, Санрайз, Екзотик, Прекрасна фея та Мрії Артура. Вони мають цікавий смак, здатний стати відмінним доповненням до будь-якої вечірки.
Види Espolon
‘width=’750’>
Розглядаючи можливість придбання представників торгової марки Есполон, ви, на жаль, не зустрінете в магазині великої різноманітності напоїв іменитої торгової марки.
Компанія пропонує своїм клієнтам лише три оригінальні продукти, але при цьому кожен з них має свої особливі дегустаційні показники, а саме:
- Текіла Есполон Бланко. Безбарвний молодий алкоголь з ніжним цитрусово-агавовим ароматом та насиченим присмаком смаженої агави, доповненим ванільними та перцевими півтонами.
- Текіла Есполон Репосадо. Агава горілка ніжно-солом’яного кольору, в ароматичних показниках якої виробиться карамель. Гастрономічний фундамент напою збудований навколо агави, збагаченою насолодою ванілі.
- Есполон Аньєхо. Витримана текіла, що має приємний післясмак молочного ірису і запашного перцю. В ароматичних шлейфах закладено півтони смаженої агави, ванілі та карамелі.
Історична довідка
На даний момент торгова марка Espolon є власністю мексиканської компанії Destiladora San Nicolas, основним завданням якої є виробництво агавової горілки преміального рівня.
Засноване підприємство було у 1996 році, і з того моменту популярність його продуктів стрімко зростає на міжнародній арені. У 2008 році Destiladora San Nicolas була куплена італійською корпорацією Gruppo Campari, але рецептура та принципи приготування напоїв при цьому не змінилися.
Прийнятна вартість за високої якості
Віддаючи перевагу текілі торгової марки Есполон, кожен споживач оточує себе найкращими дегустаційними характеристиками.
Всі напої компанії, демонструючи автентичний характер, легко вписуються в будь-яку подію і захід. Їх купують для великих вечірок, а також для скромних дегустацій під найрізноманітніші закуски.
Категорія товару:
Текіла
Міцність:
40%
Виробник:
Кампар Мексика С.А. де С.В.
КРАЇНА:
Опис:
Після збору, агаву ділять на кілька частин і відправляють у розігріту кам’яну піч для того, щоб вона стала м’якшою. Для виробництва текіли “Есполон” дана процедура займає близько 20 годин. Потім із рослини видавлюють сік, і змішують його з чистою водою та особливими дріжджами. Отриманий напій розливають бочками для тижневої ферментації. Суміш перетворюється на легкий лікер, після чого піддається дистиляції, яка для текіли “Есполон” триває близько 5,5 годин, на відміну від інших марок, де перегонка займає не більше 3,5 годин. Витяг текіли протікає в бочках з американського дуба і займає близько 6 місяців.
Гастрономічні поєднання:
Текіла чудова у чистому вигляді, з сіллю та традиційної часточки лайма або ж у парі з сангрітою. Хороша як інгредієнт коктейлів та доповнення до страв мексиканської кухні.
Цікаві факти:
Espolon Reposado – текіла класу “преміум” з м’яким, багатим, шовковистим смаком і цікавим ароматичним букетом, створена з блакитної агави, зібраної у високогір’ї Лос-Альтос у штаті Халісіко. пити народжується в стінах заводу “Destiladora San Nicolas”, нагородженого титулом “Кращий завод Мексики”. Текіла “Espolon” Reposado була відзначена нагородами на багатьох престижних конкурсах: – Золота медаль на “International Review and Spirits, 2010”; – Золота медаль на San Francisco World Spirits Competition, 2011; – Срібна медаль на “International Wine and Spirits Competition, 2012”. Унікальний і дизайн пляшки “Espolon” Reposado – етикетку прикрашають фігури двох скелетів. Автор ілюстрацій – художник Стівен Нойбл – створив логотип у стилі “Dia-de-los-Muertos” (“дня Мертвих”). Ця етикетка, названа “Recuerdo” (“пам’ять”), неначе маленький шедевр, розповідає про чоловіка та жінку, які мирно розмовляють на ринку в центрі Мехіко, побудованому на руїнах головного міста ацтеків. Такий дизайн
Історія бренду Есполон коротко
Не дивлячись на те, що текіла Espolon (а точніше El Espolon) з’явилася на ринку міцних агавових дистилятів лише в 1998 році, цей бренд має свою солідну передісторію.
Біля витоків напою стояла маленька кустарна дистилерія, побудована в 1889 році в найбільш цукристій агавій місцевості Лос Альтос де Халіско місцевим заможним землевласником і шанувальником гарної текіли, доном Сельсо Пласенсія.
Протягом двох поколінь, сімейство Пласенсія виробляло білу та відпочившу текілу, в основному керуючись власними потребами та потребами навколишнього населення.
До слова сказати, згідно з місцевою традицією, саме дону Сельсо належала ідея створення текіли Репосадо, що «відпочила», за допомогою короткочасного її поміщення в дубові бочки.
Ситуація змінилася за онука засновника сімейної справи, Рауле Пласенсія, який у 1996-1998 роках побудував на основі дідівського заводика ультрасучасне підприємство, що отримало назву: Дестиладора (дистилерія) Сан Ніколас. Саме тут, на базі старовинних сімейних рецептів, що поєднуються з новітніми технологіями, з’явилася нинішня текіла марки Есполон, що в перекладі з іспанської означає «Півняча шпора» (у народній мексиканській традиції, півень вважається символом життєвої сили та благополуччя).
Після відкриття нового заводу та запуску нового бренду сімейні справи пішли не настільки блискуче, як розраховував Рауль Пласенсія, оскільки вже в 2008 році фірму довелося продати американській філії італійського алкоконцерну Gruppo Campari.
У цьому, мабуть, проблеми полягали у чому завгодно, але тільки як самого напою, т.к. процес його виробництва і досі залишається у віданні нащадків Сельсо Пласенсія.
Огляд видів текіли Есполон
Усі напої, що випускаються під маркою Есполон, складаються виключно з дистиляту Блакитної агави та містять 38 (у випадку США – 40) градусів алкоголю.
При цьому, текіла, вироблена дистилерією Сан Ніколас, має певну сімейну «родзинку».
Як повелося ще з часів дона Сельсо, агава м’якоть, під час попередньої термообробки, трохи перетримується в печах, та й сам процес перегонки триває дещо довше, ніж звичайно.
У результаті виходять напої, що поєднують у собі м’якість хорошого дистиляту і яскраво-виражений димний присмак печеної агави.
Також дивіться: як пити текілу
- Espolon Blanco
Невитриманий напій, з легкими квітково-цитрусовими нотками в ароматі та ванільно-перечними відтінками у смаку. Чудовий аперитив.
Використовується або у чистому вигляді або повільно запивається сангрітою.
- Espolon Reposado
Золотисто-солом’яна шестимісячна текіла, в запаху та смаку якої можна вловити перечно-карамельні переходи. Вона також дуже гарна у чистому вигляді.
Якщо ж захочеться дивного, можна спробувати запитати її трохи підсоленою сумішшю з агавового та лаймового соків.
- Espolon Añejo
14-місячний діжестів кольору червоного золота.
Витяги, що завершують два місяці, проводить у бочках з-під бурбона Wild Turkey.
Має солодкуватими ванільно-карамельними нотками в смаку і приємним перочно-ірисовим смаком.
Як відрізнити підробку текіли Есполон
Відмінною рисою бренду є дуже характерні етикетки, виконані на кшталт мексиканських традицій. Етикетка кожної з трьох марок напою містить власну досить складну сюжетну композицію:
- Espolon Blanco – цілком собі живий скелет Гваделупе, що хвацько б’ється з іспанськими колонізаторами верхи на бійцевому півні на прізвисько Рамон;
- Espolon Reposado – бравий Гваделупе, що фліртує на ринковій площі Мехіко з дівчиною-скелетом, Розаритою;
- Espolon Añejo – вищезгадана закохана парочка, що запально танцює на тлі бочки з текілою.
З огляду на високу якість і складний сюжет етикеток, підробити їх практично неможливо. Таким чином, саме вони можуть стати істотним гарантом справжності напою.
Дивіться також: коктейлі з текілою